Для голосування за місцем перебування на ДВК №480896 (округ № 129) видали більшу кількість бюлетенів, ніж значилася у витягу із списку виборців для голосування за місцем перебування. На це звернув увагу спостерігач від кандидата П. Порошенка В.С. Купецький.

За його словами, у витяг було включено 16 виборців, а бюлетенів було видано більше: 26 для голосування на виборах Миколаївського міського голови, 28 – для голосування на виборах Президента України.

Спостерігач Громадянської мережі ОПОРА склав за цим фактом акт, тому що вбачає в цьому порушення п.11 ст.75 Закону України «Про вибори Президента України», в якому сказано, кількість отриманих членами виборчої комісії виборчих бюлетенів для організації голосування виборців за місцем перебування повинна дорівнювати кількості виборців, включених до витягу із списку виборців.

 

За коментарями звертайтесь:

Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
0950871785

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.