На дільницях Одеси продовжують виникати інциденти з розбіжностями у списках виборців, які голосують на президентських виборах і на виборах мера.

Один з виборців, який прийшов проголосувати на дільницю 511136 в Київському районі м. Одеси виявив, що його немає у списку виборців з виборів Президента України, зате він є в списках по виборам мера. Обурившись такою несправедливістю, виборець разом із ще декількома особами, які опинилися у аналогічній ситуації, почали перевіряти списки і виявили, що їхні дані різняться щодо 50 квартир. При цьому кількісна різниця між списками склала всього лише 7 осіб. Яким чином відбулась ця плутанина, члени комісії пояснити виборцям не змогли.

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.