19 січня у місті Немирів відбулося святкування Водохреща, ініційованого головою Вінницької обласної організації Радикальної партії Олега Ляшка Олександром Качуром. Інформація про це розміщена на сторінці партії у соціальній мережі Facebook.

Попередньо інформація про святкування поширювалася у соцмережі. «19 січня о 16:00. м. Немирів (площа біля бібліотеки). За ініціативи Олександра Качура, голови Вінницької обласної організації Радикальної партії Олега Ляшка. Водохреща 2019. Запрошуємо Вас заспівати колядки та щедрівки разом з нами. На Вас чекатимуть: розважальна святкова програма, частування глінтвейном, козацьким кулішем, ухою та різними смаколиками, фотозона, яскраві емоції та гарний настрій», - написано у запрошенні.

21.01.2019 vinnytsia zaproshennia na vodohreshche

На сторінці Вінницької обласної організації Радикальної партії Олега Ляшка розміщено відео, на якому видно, що під час святкування на площі у Немирові був розташований намет із символікою Радикальної партії та роздавалися агітаційні друковані матеріали із зображенням потенційного кандидата у Президенти України Олега Ляшка.

«Грандіозне святкування Водохреща у Немирові! Команда вінницької РПЛ - між людьми, у центрі подій!», - йдеться на Фейсбук-сторінці.

«Матеріали, що розповсюджуються на користь потенційного кандидата у Президенти України, мають ознаки дочасної передвиборної агітації, адже вони популяризують Олега Ляшка, хоча  він не зареєстрований і формально нема підстав казати про те, що ці матеріали є передвиборною агітацією. Проте можна говорити про недотримані виборчі стандарти, зокрема, рівність кандидатів у здійсненні агітації», - зазначає координаторка громадського спостереження ОПОРИ за виборам у Вінницькій області.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія 15 листопада 2018 року опублікувала повідомлення зі зверненням до всіх потенційних кандидатів із проханням не використовувати дочасну агітацію.

ОПОРА нагадує, що відповідно до ч. 1 ст. 57 Закону України «Про вибори Президента України» передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів.