259 з 382 голів районних державних адміністрацій офіційно є позапартійними. 123 голів є членами політичних партій.  Такими є дані дослідження Громадянської мережі ОПОРА партійності 444 голів районних державних адміністрацій, яку голова правління ОПОРИ Ольга Айвазовська та аналітик Олександр Клюжев під час прес-конференції 16 листопада. При цьому офіційну інформацію вдалось отримати про 382 осіб, про 62 поки не вдалось отримати.

Як зазначила Ольга Айвазовська, майже 88% або 108 з 123  голів РДА – членів партій належать до «Блоку Петра Порошенка «Солідарність». 5 осіб є членами ВО «Батьківщина», серед партійців «Нашого краю», «Відродження», «Аграрної партії» є по одному голові РДА. Ще 7 голів є членами інших партій.

Спостерігачі ОПОРИ також встановили членство у партіях або позапартійність 258 перших заступників та 282 заступників голів РДА.  Більше 74% або 192 перші заступники голів РДА є позапартійними. 18,22% або 47 перших заступників голів РДА  є членами партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», ще 7 – ВО «Батьківщина», 3 – Аграрної партії, по двоє перших заступників РДА мають партії «Відродження» та Радикальна партія Олега Ляшка.

З 289 верифікованих ОПОРОЮ заступників голів РДА 219 посадовців є позапартійними (майже 78%). Членами партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» є 43 з 289 заступників голів РДА або 15%. 9 осіб є членами ВО «Батьківщина», Радикальна партія Олега Ляшка та ВО «Свобода» мають по три заступники.

aiva 16.11.18Напередодні початку чергових виборів Президента України ОПОРА звертає увагу посадових осіб органів влади всіх рівнів на необхідність дотримуватись вимог чинного законодавства та міжнародних стандартів під час виборів.

«Чому це важливо? Ми розуміємо, що в Україні є практика застосування адміністративного ресурсу, хоча це поняття чітко не зафіксовано у виборчому законодавстві. Тим не менше, надання певних переваг, в тому числі є значним порушенням рівності умов для кандидатів у передвиборній боротьбі. Якщо досліджувати кампанії 2010, 2012 років, то на цей період це була значна загроза демократичності процесу. Коли посадові особи чи державні службовці були де-факто або керівниками, або речниками політичних кампаній на рівні регіонів. Ми закликаємо усунути цей факт з передвиборчої боротьби, тому що суспільство змушене буде констатувати неналежні умови перед виборами або у ході них. І це накладе певний відбиток на загальні оцінки виборчої кампанії, зокрема президентської 2019 року», - сказала Айвазовська. 

Законом України «Про державну службу» не допускається вплив політичних поглядів на дії та рішення державного службовця, а також демонстрації свого ставлення до політичних партій, демонстрації власних політичних поглядів під час виконання посадових обов’язків. Стаття 10 цього Закону забороняє залучати, використовуючи своє службове становище, державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, працівників бюджетної сфери, інших осіб до участі у передвиборній агітації, акціях та заходах, що організовуються політичними партіями.

Виборче законодавство встановлює цілу низку обмежень для посадових осіб органів влади усіх рівнів. Зокрема, у виборчому процесі забороняється органам державної влади та органам місцевого самоврядування втручатись у виборчий процес. До проблематики рівності прав і умов участі у виборчому процесі належить і  неупереджене ставлення органів державної влади та органів місцевого самоврядування, їх службових та посадових осіб до кандидатів на пост Президента України. 

Закон України «Про вибори Президента України» забороняє органам влади, їхнім посадовим та службовим особам брати участь у передвиборній агітацій у робочий час (крім випадків, коли такою особою є кандидат на пост Президента). Кандидатам на пост Президента України, які займають посади в органах влади, не дозволено залучати для передвиборної агітації або використовувати для  передвиборної агітації підлеглих їм осіб, службовий транспорт, зв'язок, устаткування, приміщення, інші об'єкти та ресурси за місцем роботи. Їм заборонено також використовувати службові чи виробничі наради, збори колективу для проведення передвиборної агітації. До обмежень також відноситься заборона використання приміщень органів влади для проведення заходів передвиборної агітації, а також розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках та у приміщення органів влади.

kliuzhev 16.11На основі проведеного в жовтні-листопаді 2018 року моніторингу ОПОРА констатує, що формальний рівень політизації місцевих органів публічної адміністрації не є надвисоким, однак ризик використання посадовцями своїх повноважень в електоральних цілях залишається суттєвим.  

Аналітик ОПОРИ Олександр Клюжев зазначив, що керівники місцевих державних адміністрацій та їхні заступники під час виконання своїх повноважень повинні утримуватися від виконання політичних функцій в умовах як офіційного виборчого процесу, так і дочасної агітаційної кампанії. Органи публічної адміністрації повинні проявити ініціативу у виробленні стандартів етичної поведінки посадовців в умовах виборчого процесу.

«Посадова особа, якщо вона є цивілізованою і готовою діяти в демократичних умовах, має не тільки підтримувати принцип конкурентності, коли до цього змушує закон, а й має виходити з визнаних на міжнародному рівні засад поведінки державних службовців.

Якщо посадова особа залучається до виборчої кампанії того чи іншого кандидата, використовує прямо чи опосередковано свої владні повноваження в виборчих інтересах, це не тільки порушує принципи конкурентності виборів, це негативно впливає на цілу систему управління в державі, тому що громадяни бачать, що службовець зловживає і готовий заради своїх виборчих цілей використовувати ресурси платників податків», - зазначив Олександр Клюжев. 

ОПОРА підкреслює необхідність законодавчо врегулювати сферу відповідальності та встановити чіткі відмінності між політично активними посадовими особами та державними службовцями.

ОПОРА також закликає політичні партії відмовитися від використання в передвиборчих цілях доступних їм важелів впливу на діяльність органів публічної адміністрації та їх керівництво.

Повний зріз щодо законодавчих та практичних умов забезпечення гарантій політичної неупередженості державних службовців та службовців місцевого самоврядування під час чергових виборів Президента України читайте за посиланням.

 

За коментарями звертайтесь:

Ольга Айвазовська,

координаторка виборчих та політичних програм,

063 617 97 50, [email protected]