Склад Ізмаїльської міської територіальної виборчої комісії зменшився, а матеріально-технічне забезпечення не відповідає законодавству.

Як повідомила голова комісії Ніна Бугенко на черговому засіданні 7 квітня, заяву про вихід зі складу міськвиборчкому написали два представника політичної сили ВО «Батьківщина» - Віталій Ратушненко і Денис Томчук. Поки Центральна виборча комісія (ЦВК) не прийме відповідного рішення обидва продовжать свою роботу в комісії, однак чи замінить їх хтось - невідомо, оскільки це питання також вирішуватиметься на рівні Центрвиборчкому.

Крім того, як виявилось, комісія досі не забезпечена ні технічно, ні організаційно: немає окремого приміщення для засідань, в якому повинна працювати комісія, немає оргтехніки. Працювати комісія буде в кабінеті керуючого справами міськвиконкому Романа Первушина, у той час як згідно з постановою ЦВК, територіальна виборча комісія повинна бути забезпечена не одним, а щонайменше трьома приміщеннями для роботи. Також на даний час комісія поки що не забезпечена примірниками закону про місцеві вибори, про що мала б подбати ЦВК. Однак цього тижня до чинного закону вносилися зміни, тому можна сподіватися, що такі примірники надійдуть згодом.

Наразі комісія затвердила кошторис, який буде направлений на розгляд міської ради, а також працює над формуванням графіка відповідних чергувань.

izmail

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.