Цебриківська селищна територіальна виборча комісія відмовила кандидатці на посаду сільського голови Цебриківської об'єднаної громади Людмилі Рисич у розгляді скарги з вимогою повторного підрахунку голосів. Скарга була оформлена неналежним чином і , згідно з пунктом 2 статті 97 Закону України «Про місцеві вибори», спочатку комісія надала кандидатці відповідь про необхідність виправити недоліки в оформленні (щоб СВК могла її розглядати по суті), а коли вона їх не виправила, комісія відмовила кандидатці у розгляді скарги.

Кандидатка Людмила Рисич подавала до селищної ТВК скаргу з вимогою здійснити повторний підрахунок голосів на одній з виборчих дільниць об’єднаної територіальної громади. Отримавши скаргу, ТВК вимушена була припинити виготовлення протоколу про результати виборів Цебриківського селищного голови.

Після відмови селищної ТВК  у розгляді скарги кандидатка звернулась до районної ТВК з аналогічною скаргою щодо здійснення повторного підрахунку голосів на одній з виборчих дільниць в Цебриківській ОТГ . В районній ТВК кандидатці в розгляді скарги також відмовили, оскільки районна ТВК не розглядає скарги на рішення, дії та бездіяльність комісії яка встановлює результати голосування.

Після цього Людмила Рисич подала позов до суду, у якому вимагала від ТВК повторного підрахунку голосів.

1 листопада відбулося перше засідання суду, однак було перерване через заміну представника Цебривської ТВК. Інтереси комісії у суді представлятиме член комісії Олена Євчук, замість голови ТВК Олени Стемковської.

Таким чином, результати виборів голови Цебриківської селищної ради досі не встановлено.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).