На виборах до Роганської об’єднаної територіальної громади Харківської області частина виборців одного виборчого округу не можуть проголосувати на виборах до Роганської селищної ради, оскільки, як виявили спостерігачі ОПОРИ, виборчі бюлетені виборчого округу №4 опинилися лише на одній з двох ДВК округу.

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА виявили, що списки виборців від місцевого ВВ ДРВ по ВО №4 надійшли лише на ДВК № 630865 (вул. Культури, 66, смт Рогань, Харківський р-н, Харківська обл.).

Натомість Роганською ТВК, відповідно до Постанови про утворення територіальних виборчих округів, одномандатний округ № 4 розподілений між ДВК № 630865 та ДВК № 630864. Здійснюючи передачу виборчих бюлетенів, Роганська селищна територіальна комісія передала всі виборчі бюлетені лише на виборчу дільницю № 630864, не передавши частину з них для виборців одномандатного округу № 4 на дільницю № 630865. Таким чином, 8 осіб, які мали проголосувати на виборах до Роганської селищної ради по 4 округу на ДВК №630865, отримали виключно бюлетені для голосування за кандидата на посаду голови Роганської ОТГ.

Нагадаємо, що відповідно до частини 4 статті 3 Закону України “Про місцеві вибори” підставою реалізації виборцем свого права голосу на місцевих виборах є його включення до списку виборців на виборчій дільниці.

ОПОРА зауважує, що відповідно до частини 7 статті 75 Закону України “Про місцеві вибори” селищна, сільська територіальна виборча комісія передає відповідним виборчим комісіям усі виборчі бюлетені, виготовлені для відповідного виборчого округу. Так, недбалість при передачі виборчих бюлетенів від територіальної до дільничної виборчої комісії призвела до позбавлення права голосу 8 виборців на перших місцевих виборах до Роганської селищної ради.

Rogatyn okrugy

Rogatyn okrugy2

Rogatyn okrugy2 1

Rogatyn okrugy3

Rogatyn okrugy5

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії: 044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.