Представник Харківської районної організації «БПП «Солідарність» Анна Ряднова звернулася до Харківського районного суду Харківської області після рішення Роганської ТВК щодо реєстрації кандидата Валентина Дебелого (самовисування) одночасно кандидатом на посаду селищного голови та в депутати (за попереднім рішенням суду).

У четвер, 8 грудня, Харківській районний суд Харківської області частково задовольнив позов Анни Ряднової і постановив скасувати дві постанови Роганської ТВК про реєстрацію кандидата, аргументувавши рішення тим, що вони порушують ч. 4 ст. 35 ЗУ «Про місцеві вибори» Особа не може бути висунута кандидатом у депутати у багатомандатному виборчому окрузі більше ніж до однієї місцевої ради відповідного рівня (більше ніж до однієї обласної, однієї районної, однієї міської, однієї районної в місті ради») та ч. 7 ст. 42 ЗУ «Про місцеві вибори» У разі, якщо особа, висунута шляхом самовисування або висунута місцевою організацією партії за її письмовою заявою про згоду балотуватися кандидатом у депутати по одномандатному виборчому округу, кандидатом на посаду сільського, селищного, міського голови, старости, висунута кандидатом у депутати по іншому одномандатному виборчому округу чи кандидатом на посаду сільського, селищного, міського голови, старости з будь-яких місцевих виборів, відповідна територіальна виборча комісія скасовує реєстрацію такої особи як кандидата в депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови, старости, про що повідомляє цю особу та відповідні місцеві організації партій»).

Водночас суд відмовив позивачу в задоволенні решти позовних вимог, тобто у визнанні обох постанов Роганської ТВК протиправними.

sud 10 12 1

sud 10 12 2

sud 10 12 3

sud 10 12 4

Проте сьогодні, 10 грудня, за словами заступника голови Харківської обласної організації ВО «Свобода» з питань зв'язків із громадськістю, яка підтримує кандидата Валентина Дебелого, Кирила Лукашова, вони подали апеляцію на це рішення. Відповідно, наразі кандидат Валентин Дебелий залишається зареєстрованим  одночасно як кандидат на посаду селищного голови та кандидат в депутати.

Засідання суду апеляційної інстанції призначено на 10 грудня, 18:35.

Я повідомляє спостерігач ОПОРИ, Харківський апеляційний адміністративний суд постановив залишити без задоволення апеляційну скаргу кандидата Валентина Дебелого.

У зв’язку з цим рішенням ДВК Харківщини змушені в екстреному порядку збиратися на засідання й ставити в бюлетенях штамп «Вибув» навпроти прізвища кандидата Валентина Дебелого.

 

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії: 044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

 

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.