На 16.00 ЦВК отримало данні 134 із 146 протоколів ДВК на 197 окрузі. Виборчі дільниці №711030 та №711033 (частина Соснівського району міста Черкаси) ще не прибули з результатами голосування та іншою виборчою документацією до окружної виборчої комісії. Від десяти інших дільниць очікуються уточнені протоколи. Підставою для цього стали виправлення в протоколах, що не допускаються в подібних документах суворої звітності та помилки при його заповненні, так як внесення даних у неприйнятні для них графи чи арифметичні помилки.

Загалом, атмосфера стримана і конструктивна. Комісія працює злагоджено. ДО зали засідання постійно прибувають міжнародні спостерігачі, які замінюють своїх колег, які чергували з ночі на ОВК. Що стосується представників кандидатів та їхніх партійних організацій, то для більшості з них результат прогнозований, через що кожен веде себе стримано, чекаючи завершення процедури прийняття протоколів.
 
О 17.16 зявилися дані від ДВК № 711030. Зачитувати її протокол ОВК взялась о 17.35. Жодних зауважень до його змісту в ОВК не виникло, документ передано на технічне опрацювання системному адміністратору.

Про ДВК № 711033 нічого не відомо. Всі члени ОВК та інші присутні, намагаються зв'язатись з ДВК усіма можливими способами. Наразі спроби безуспішні.
 
О 19.10 ОВК 197 розпочала перерахунок бюлетенів від ДВК №710881. Підставою для цього стала наявність незапакованих належним чином бюлетенів. За словами членів комісії, "вони не знали як це робиться". Тому членами ОВК було прийнято рішення по завершенню прийому документів від інших ДВК провести перерахунок усієї виборчої документації. 

Наразі, час від часу, спалахує суперечка, чи вважати будь-яку іншу позначку в бюлетені крім "хрестика". Особливо, притензійно вони ставляться до позначки, яка вийшла за межі відведеного в бюлетені квадратику. 
Зокрема, голова комісії вважає, що "по закону сказано, що має бути галочка у квадратику, все інше це поза законом". Тим не менше, більшістю комісії 2 бюлетені із позначкою "За Доценка" та "За" визнали дійсними, їх зарахували в актив кандидата. Третій бюлетень виявився в пакеті бюлетенів кандидата Доценка помилково, адже виборець в ньому зробив вибір на користь іншого кандидата. Тому комісія визнала в цьому технічну помилку ДВК, і зарахувала бюлетень згідно з волевиявленням громадянина. 
 
Двоє з членів ОВК покинули засідання, бо їм не подобається тон його проведення, назвавши його "балаганом".
 
Окрім цього, залишилось ще кілька дільниць, які мають довезти свої уточнені протоколи. 

ОВК по завершенню процедури перерахунку та після отримання уточнених документів з ДВК, планує скласти свій підсумковий протокол і до 8.00 (17.12.2013) здійснити технічну перерву. Відтак везти документи у ЦВК.
 
a1.jpg
 
aaaa.jpg
 
 
gggg.jpg
 
sss.jpg
 
jjjjj.jpg
 
hhhh.jpg
 
За коментарями звертайтесь:
Сергій Варич,
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Черкаській області
063 628 67 80