Баштанська та Доманівська районні виборчі комісії неправомірно включили членів до складу територіальних виборчих комісій.

Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

Так, згідно з календарним планом Баштанська районна виборча комісія створила Баштанську міську виборчу комісію у зв’язку з проведенням перших виборів в об’єднаних територіальних громадах 18 грудня. Після подання кандидатур місцевими організаціями партій комісія сформувалась у кількості 17 чоловік, однак за поданням голови Баштанської РВК до складу МВК була включена ще одна людина.

Голова Баштанської РВК Анатолій Кардашов пояснив, що не вбачає в своїх діях порушення і включив кандидатуру за своїм поданням, щоб сформувати Баштанську міську комісію у максимальній кількості - 18 чоловік.

bashtanska RVK

bashtanskaRVK

Аналогічна ситуація відбулась і з формуванням Доманівської селищної виборчої комісії, яка за поданням партій сформувалась у кількості 12 чоловік, однак за поданням голови Доманівської районної комісії було включено ще одну людину.

Такі дії Баштанської та Доманівської районних виборчих комісій свідчать про недотримання вимог пункту 17 статті 22 Закону України «Про місцеві вибори», де зазначається, що за поданням голови територіальної виборчої комісії може включатись кандидатура у разі, якщо подання щодо кандидатур до складу територіальної виборчої комісії не надійшли в установлені строки або до складу територіальної виборчої комісії запропоновано менше 9 осіб.

 
За коментарями звертайтеся:
 
 

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.