Спостерігачі ОПОРИ стали свідками спроби організації підкупу виборців у 223 окрузі (місто Київ). Через студентські колективи невідомі особи розшукували молодих людей, які б могли залучити своїх друзів та одногрупників до виборчої піраміди.

Опорівці були присутні на зустрічі з особами, які представилися відповідальними за агітаційну роботу кандидата-самовисуванця Віктора Пилипишина. Зустріч відбулася 28 листопада у парку ім. Котляревського. Дві жінки назвались Іриною Вікторівною та Марією Степанівною і вербували хлопців до рядів “агітаторів”, які будуть здійснювати підкуп виборців, зокрема студентів Інституту міжнародних відносин Національного університету ім. Т. Шевченка.

Відповідно до запропонованої схеми, майбутнім “агітаторам” пропонували залучити до двохсот чоловік у гуртожитку, які готові проголосувати за Віктора Пилипишина. Крім цього, потрібно було знайти ще двох осіб, які б так само розпочали залучати знайомих до піраміди. До обов’язків “агітаторів” входило складання списків студентів з їхніми прізвищами, іменами, по-батькові, датами народження, місцем проживання та номерами телефонів.

На зустрічі обговорювалось питання матеріальної винагороди, яку отримають вербувальники. Агітатор, який переконав та привів на дільницю студентів, мав отримати по 50 грн до виборів та 50 грн після за кожного зі студентів. Виборцям пропонували давати по 400 грн (200 грн до голосування та 200 грн після).         

Громадянська мережа ОПОРА підготувала заяву до Шевченківського РУ ГУ МВС України з вимогою розслідувати факти підкупу виборців, оскільки вони прямо підпадають під дію 157 статти Кримінального кодексу України. ОПОРА зобов’язалась надати аудіозаписи, які підтверджують наведені факти підготовки піраміди з підкупу під час проведення слідчих дій.