Кандидат по 132 округу Найда не припиняє спроб зняти з реєстрації свого конкурента Корнацького.

На своєму засіданні 3 грудня ЦВК розглянула дві заяви довіреної особи кандидата у народні депутати України в 132 окрузі Олега Найди Кіри Деменнікової. Обидві заяви стосуються партійності кандидата в 132 окрузі Аркадія Корнацького.

В першій заяві Кіра Деменнікова просила скасувати реєстрацію кандидата Корнацького, посилаючись на лист слідчого Слідчого відділу Центрального районного відділу Миколаївського міського управління Управління Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївській області МіщенкоО.А., в якому, на її думку, викладено обставини та докази, що підтверджують членство Корнацького А.О. в політичній партії «Наша Україна». У зв’язку із цим Деменнікова зазначила, що Аркадій Корнацький не надав достовірну автобіографію, чим порушив пункт 2 частини другої статті55 Закону України «Про вибори народних депутатів України», тому і потрібно скасувати його реєстрацію як кандидата.

Комісія своєю Постановою №400 від 3 грудня 2013 року відмовила в задоволенні заяви, тому що станом на день реєстрації Корнацького будь-яка інформація, що ставила б під сумнів указані в його автобіографії відомості про партійність, до ЦВК не надходила, а обставини, які наводить Деменнікова в своїй заяві, не є визначеними Законом підставами для скасування реєстрації кандидата у народні депутати України.

У іншій заяві Кіра Деменнікова просила внести зміни до відомостей про партійність кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 132 Корнацького, розміщених на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії. В обґрунтування свого прохання К.Деменнікова також надала лист Слідчого відділу Центрального районного відділу Миколаївського міського управління Управління Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївській області МіщенкоО.А., в якому, на її думку, викладено обставини та докази, що підтверджують членство А.Корнацького в політичній партії «Наша Україна».

В своїй Постанові №401 від 3 грудня 2013 року ЦВК зазначила, що станом на 19 листопада 2013 року вона не мала підстав для внесення змін до постанови Комісії стосовно реєстрації кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 132 А.Корнацького та до відомостей щодо його партійності, розміщених на офіційному веб-сайті Комісії, що підтверджується, зокрема, постановою Київського апеляційного адміністративного суду від 19 листопада 2013 року в справі №875/16/13-а, яка набрала законної сили (зазначеною постановою відмовлено у задоволенні адміністративного позову кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 132 НайдиО.В. до Центральної виборчої комісії про зобов’язання Комісії внести зміни до відомостей щодо партійності кандидата у народні депутати України в цьому ж окрузі Корнацького А.О., розміщених на офіційному веб-сайті Комісії). До того ж, досудове розслідування за кримінальним провадженням за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 358 Кримінального кодексу України, про яке йдеться у листі слідчого Слідчого відділу Центрального районного відділу Миколаївського міського управління Управління Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївській області Міщенко О.А., не завершено, а отже, недостовірність відомостей про партійність Корнацького А.О. в поданій при його реєстрації кандидатом у народні депутати України автобіографії як юридичний факт не встановлено.Тому надану довіреною особою кандидата О.Найди К.Деменнікової ЦВК взяла до відома. 

Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області