Сьогодні о 18 годині в приміщенні «НеКафе» Громадянська мережа ОПОРА зібрала активну громадськість Черкас для перегляду фільму «Вільний доступ», який до міста привіз «Центр UA». Захід був приурочений до святкування Міжнародного Дня Права Знати, що відзначається у всьому світі 28 вересня.

Проте, вже на початку перегляду у всьому приміщенні раптово вимкнулося світло – не допоміг і генератор, який завбачливо принесли організатори. Ще через пів години навколо «НеКафе» почали збиратися працівники МНС, які попередили про те, що у будівлі начебто пожежа. Згодом до них приєднався наряд правоохоронців, які заявили, що будівлю, де відбувався кінопоказ, заміновано. Через це – міліція перекрила дорогу й центральну частину міста, а людей почали евакуйовувати.

Таким чином, кінопоказ було зірвано, а активісти й зацікавлена громадськість, які прийшли на перегляд, не змогли обговорити фільм та поділитися своїми думками щодо доступу до інформації. До слова, більшості глядачам так і не пояснили причину евакуації.

Детальніше:
Микола Макуха, Черкаське представництво Громадянської мережі ОПОРА – 063 628 67 81.