У середу, 29 травня, з’явилася інформація, що до жителів міста Берегово (Закарпатська область) невідомі телефонують на мобільний, представляючись активістами Громадянської мережі ОПОРА. При цьому псевдоактивісти твердять, що проводять соціологічні дослідження, пов’язані з позачерговими виборами міського голови, котрі пройдуть у місті цієї неділі, 2 червня.

У зв’язку з цим Громадянська мережа ОПОРА офіційно заявляє – жодних соціологічних досліджень ні у телефонному режимі, ні в будь-який інший спосіб, – у місті Берегово активісти ОПОРИ не проводять.

2 червня Громадянська мережа ОПОРА здійснюватиме громадське спостереження на позачергових виборах Берегівського міського голови та організує паралельний підрахунок голосів.

На усіх 13-х дільницях, а також на Берегівській територіальній виборчій комісії, 26 активістів ОПОРИ слідкуватимуть за виборчим процесом. Мобільні групи оперативно збиратимуть інформацію про можливі порушення та інформуватимуть пресу про перебіг виборів.

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль.

Також ОПОРА використає інструмент паралельного підрахунку голосів – метод спостереження за виборами, який дозволяє збирати інформацію щодо явки виборців та результатів виборів.