8 серпня на платних дошках оголошень на вулицях Миколаєва у Центральному та Заводському районах з’явились листівки з написом «Настав час захистити українську мову!», які начебто тиражем 50 тис. екземплярів видали за замовленням І. Фаріон. Підписантами листівки зазначені партія «УДАР» та ВО «Свобода»

У миколаївському осередку ВО «Свобода» появу листівок сприйняли як провокацію. На офіційній веб-сторінці Миколаївського осередку ВО «Свобода» вони розмістили офіційну позицію осередку з приводу ситуації.

Відповідальною за випуск листівок виявилась невідома особа Фаріон І., яка жодного стосунку до Ірини Дмитрівни Фаріон – доцента НУ «Львівська політехніка», кандидата філологічних наук, члена Політради ВО «Свобода», звичайно, не має.

Розшукуючи замовників цієї «агітаційної» продукції, представники Миколаївської обласної організації ВО «Свобода» намагались зв'язатись із представниками партії Віталія Кличка «УДАР», але всі телефони, що зазначені на партійному сайті, або ж «мовчать», або ж люди, піднімаючи слухавку, всіляко відхрещуються від приналежності до зазначеної політичної сили.

Кому й навіщо потрібно було заклеювати центральну частину міста плакатами із зазначенням там авторства «Свободи» – невідомо.

Як провокацію сприйняли ці листівки і у МОО партії «УДАР Віталія Кличка». Як повідомила телефоном прес-секретар Миколаївської обласної організації партії «УДАР» Єлізавета Риндіна, «це не наша інформація, зараз наші юристи пишуть звернення до прокуратури стосовно цих листівок».

DSC_9093

DSC_9095
За коментарями звертайтесь:
Олена Кабашна
координатор в Миколаївській області
097219 00 66, 095 087 17 85, [email protected]

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.