Олександр Волков в інтерв’ю представнику Громадянської мережі ОПОРА розповів про передвиборчі інтриги та чорний піар проти нього.

Центральна виборча комісія постановою №147 від 3 серпня зареєструвала Олександра Волкова кандидатом в народні депутати по одномандатному виборчому округу №158. Незважаючи на те, що політик є членом партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», на вибори йде як самовисуванець.

- Коли Ви зареєструвалися як кандидат в народні депутати?

30 липня я здав документи та зареєструвався як самовисуванець. Завдяки тій же ОПОРІ, тому ж «Чесно», завдяки якимось там незрозумілим організаціям та структурам, які вважають, що я недостойний йти від Об’єднаної опозиції, незважаючи на мій рейтинг, незважаючи на те, що мене підтримують люди... Але я член партії, з партії мене ніхто не виключав, я керівник окружної партійної організації, фактично я керівник партійної передвиборної кампанії по нашому округу. Фронт змін заявляв, що по цьому округу має йти Володимир Токар, а наша партія наполягала, щоб йшов я. Прийняли рішення: раз так – хай йдуть обидва. Хто переможе, той і переможе.

- Проти Вас вже був зафіксований факт використання «чорного піару». Як Ви вважаєте – хто замовник?

Я знаю, хто це зробив, але не можу сказати прямо, бо не хочу мати проблеми із законом, тим більше, що зараз влада мене не жалує. Мене не пускають в жоден клуб, лікарню чи школу. Лише завдяки депутатам із «Батьківщини» ми приїжджаємо, ставимо палатку, оголошуємо про прийом депутатів і говоримо з людьми. А щоб мені давали можливість працювати з людьми – такого немає.

Скажу лише, що це стовідсотково зробив мій опонент по цьому округу - можна сказати, товариш по опозиції. До речі, він є близьким другом іншому кандидату по цьому округу, якого підтримує влада.

Скажу лише, що це стовідсотково зробив мій опонент по цьому округу - можна сказати, товариш з опозиції. До речі, він є близьким другом іншому кандидату по цьому округу, якого підтримує влада.

- Як плануєте протидіяти «чорному піару» надалі?

Я це вже проходив і в більш жорстких формах. Протистояння лише одне: добрі справи для людей. Я практично кожного дня відвідую села округу, провожу якусь акцію. Наприклад, в цю секунду я їду зустрічати перші десять дитячих майданчиків, які замовили жителі мого округу. Під’їде «Відікон» (місцевий приватний телеканал – прим. автора) і буде знімати те, що я свої обіцянки виконую.

До виборів ще залишається три місяці, а проти мене вже запускають чорний піар, це говорить про те, що я маю великі шанси перемогти на цьому окрузі. Не розумію, чому ці люди так діють. Мене звинуватили в тому, що я кучміст. Але ж це було 10 років тому і після цього я вже багато раз показав свою позицію. Чому не згадують, коли у 2004 році я стояв на Майдані та знаходив серйозні гроші для підтримки Помаранчевої революції? Чому мені тоді не казали: «ви кучміст, йдіть з Майдану і не давайте нам гроші»? Чи не здається вам, що це замовлення?! Теперішнім керівникам не потрібна така сильна людина, як Волков, бо я можу розповісти усю правду про них!

За коментарями звертайтесь:
Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Сумській області
+38 067 14 20 301
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
тел.: +38 066 305 51 90;
 
Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.