4 листопада 2011 року в Одесі Консорціум виборчих ініціатив у складі КВУ, ГМ ОПОРА, УНЦПД, ЛЗІ організовує міжрегіональні дебати на тему: «Який виборчий закон потрібен Україні?». Початок дискусії об 11.00.  Учасником публічного обговорення в Одесі щодо якості виборчого законодавства може стати кожен!

Учасники дебатів:

  • Ігор Когут – Голова Ради Лабораторії законодавчих ініціатив
  • Євген Радченко – заступник Голови Правління Всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України», Директор з розвитку МГО «Інтерньюз-Україна»

Також учасниками заходу стануть місцеві експерти, політики та журналісти й користувачі мережі Інтернет, які зможуть переглянути он-лайн трансляцію дебатів на сайтах "Як ми обираємо Верховну Раду?" та ГМ ОПОРА, прокоментувати тези спікерів, поставити їм запитання через смс чи twitter. Для того, щоб прокоментувати подію в twitter, потрібно скористатися хештегом #vr2012. Усі коментарі будуть доступні присутнім на одеських дебатах учасникам через показ їх на великому екрані та користувачам мережі Інтернет на вище зазначених веб-порталах.

Під час дебатів експерти диспутуватимуть щодо наступних тем:

  • Яка виборча система найбільше відповідає потребам сучасного суспільства?
  • Висновки та зауваження Венеціанської комісії та ОБСЄ щодо законопроекту «Про вибори народних депутатів України».
  • Принципи формування виборчих комісій та територіальної організації виборів.

Свої коментарі та СМС потрібно буде надіслати на номер -  (098) 035 2793 (вартість смс є звичайною для кожного оператора)! Також Ви матимете можливість залишити свій коментар на сторінці блогу "Як ми обираємо Верховну Раду?"

За результатами обговрення всім учасникам пропонується підтримати найбільш обгрунтовану позицію. Для того, щоб взяти участь в голосуванні, потрібно відповісти на питання №1, №2, №3 (див. нижче) - обрати варіант відповіді, наприклад А1, і надіслати на  номер (098) 035 2793! Для голосування необхідно використовувати виключно коди відповідей запропоновані нижче, бажана мова набору – англійська!

Питання для голосувань та варіанти відповідей

Голосування №1.

Яка виборча система найбільш адекватно забезпечить потреби громадян у представленні інтересів виборців у Верховній Раді України нового скликання?

Варіанти відповіді:   А1 – змішана пропорційно-мажоритарна виборча система з закритими голосуванням за закриті партійні списки у загальноукраїнському багатомандатному  окрузі та конкретних кандидатів у одномандатних мажоритарних округах.

                               А2 – пропорційна система з відкритими регіональними списками.

Голосування №2.

Чи повинні парламентські партії/фракції мати преференції під час формування окружних та дільничних виборчих комісій?

Варіанти відповіді:   В1 – так,

                               В2 – ні.

Голосування №3.

Протягом якого часу повинні бути сформовані територіальні виборчі округи?

Варіанти відповіді:   С1 – заздалегідь – не пізніше ніж за рік до початку виборчої кампанії,

                               С2 – напередодні офіційного старту кампанії.

Захід в Одесі відбудеться за адресою: вул. Пантелеймонівська 25, готель «Чорне море». Тривалість заходу: 11.00-15.00

Ми закликаємо Вас взяти участь у дискусії – поставити питання, проголосувати й відправити СМС!