За підсумками моніторингу діяльності роботи міської ради активісти ГМ «ОПОРА» звернулисядо міського голови із проханням підтримати ініціативу «Кроки до підвищення прозоростіроботи Черкаської міської ради». Зокрема, було сформульовано три пропозиції, з якими можнаознайомитися тут. Унаслідок вище зазначеного звернення на офіційному сайті міської ради булостворено нову сторінку, на якій тепер будуть розміщувати порядок денний засідань міськради.На думку активістів ОПОРИ, такі зміни демонструють готовність міської ради до налагодженнявідкритості роботи.

На жаль, поки що було враховано лише одну пропозицію, адже також важливо, щоб міськрадаоприлюднювала не лише перелік питань, що виносять на сесію, а й їх зміст (проекти рішення).Також варто врахувати пропозицію щодо завчасного оприлюднення інформації про дату, час і місцепроведення засідань та про відвідування депутатами сесій. Варто наголосить, що її збір не потребуєдодаткового робочого часу працівників міської ради, адже всі дані є в електронному вигляді, тому їхпотрібно лише вчасно й систематично розміщувати на сайті міської ради.

Ці зміни є доброю волею міського голови та керівників апарату міськвиконкому, і отже, зізміною очільників міської влади всі здобутки можуть бути легко втрачені. Тому дану процедуруоприлюднення цієї інформації на сайті потрібно прописати на рівні регламенту.

Додаткова інформація:
Микола Макуха
+38 063 62 867 81