Підштовхнуло до реалізації проекту те, що Микитинці практично не використовують наявну ресурсну базу для розвитку туризму як найперспективнішого напрямку розвитку населеного пункту. Природні комплекси (прилеглість до Національного природного парку «Гуцульщина») та історичний спадок створюють всі умови для розвитку туризму, але без базової інфраструктури для відпочинку туриста його розвиток не розпочнеться.

Вплинути на розв’язання зазначеної проблеми планується через організацію громади на створення базової інфраструктури для відпочинку туристів, зокрема через залучення громади до створення і облаштування місць відпочинку, створення матеріалів комплексного інформування туристів про умови відпочинку в с. Микитинцях. 

 

Усі завдання проекту здійснюватимуться в тісній співпраці з громадою. Проект покриває витрати на матеріали в межах запланованих заходів, а облаштування зон відпочинку і кемпінгових зон стане результатом спільної праці. Від такого підходу до реалізації проекту громада і влада отримають важливий досвід взаємодії між собою при вирішенні проблем населеного пункту.

У результаті проекту громада с. Микитинців отримає базову інфраструктуру та іміджеві-туристично-інформаційні матеріали для залучення туристів, облаштовані кемпінгові зони та місця відпочинку в селі, його жителі зможуть використовувати для проведення власного дозвілля, що підвищить культуру відпочинку селян. Результати проекту також можуть використовуватись сільською владою при лобіюванні приєднання села до місцевих програм розвитку туризму. 

Проект «Успішна громада – успішне село»  співфінансується в рамках Польської програми розвитку співробітництва Міністерства закордонних справ Республіки Польща у 2011 році