Громадянська мережа ОПОРА, провідна українська організація з моніторингу виборчого процесу, запрошує на дискусію "Загроза демократії або як авторитарні режими атакують через використання інструментів виборів і референдумів". Подія відбудеться 27 вересня о 15;30 у Meeting Room 5 (Opera) у межах Варшавської конференції людського виміру.

Військова агресія Росії на території України виходить далеко за межі військового протистояння двох країн. Йдеться про протистояння цивілізаційних підходів. Україна послідовно захищає демократію від тиску автократії та диктатури. Однак Росія нападає на Україну не лише збройно, а й через пропаганду під прикриттям демократичних інституцій.

Росія вже організувала фейкові референдуми в Криму та на Донбасі і планує продовжити дискредитацію демократичної системи через зловживання формою. У 2014 році це закінчилося анексією Кримського півострова, а сьогодні під загрозою опинилися частина новоокупованих територій Півдня та Сходу України. Зараз Росія організовує те саме на новоокупованих територіях, і реакція на ці події не може бути такою слабкою, як у 2014 році.

Крім того, авторитарні режими часто зловживають формою через електронне голосування та маніпулюють громадською думкою через соціальні мережі та зниження конкуренції під час виборів..

Дата: 27 вересня, 15:30.

Місце: Opera Hall, Sofitel,  Królewska St. 11, 00-065, Warsaw (у межах Варшавської конференції людського виміру)

Спікери:

  • Ольга Айвазовська, Голова Правління Громадянської мережі ОПОРА, співзасновниця Міжнародного центру української перемоги;
  • Гаральд Гатвіг Єпсен, Міжнародний старший радник IFES Україна.

Цю подію організовують Громадянська мережа ОПОРА та Міжнародний центр української перемоги. Організатори забезпечують легкі закуски.

#WarsawHDC