Дисклеймер! Ця публікація є частиною серії матеріалів про інститут референдуму. Її мета — просвіта й інформування громадян щодо належних практик та процедур проведення референдуму, реалізації права на референдум, а також для протидії незаконним референдумам.

Вступ

Загальнонаціональне дослідження громадської думки населення на 28-му році Незалежності України, проведене Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва з 8 до 20 серпня 2019 року, містило блок запитань щодо всеукраїнського референдуму, серед яких було таке: “На Вашу думку, чи обов’язково проводити всеукраїнський референдум для зміни території України?”. “Так” відповіло лише 19% респондентів, “Ні” — 11,5%, ще 54,5% зазначили, що “територію України взагалі змінювати не можна”, інші обрали відповідь “важко сказати”.

Таким чином, результати засвідчили, що знання громадянами цих питань украй незадовільне, а тому потрібна просвітницька робота, яка сприяла би зростанню громадянської свідомості громадян. З огляду на, це юристи Громадянської мережі ОПОРА підготували матеріал про законний порядок зміни території України.

Чи дозволяє чинне законодавство проводити референдум щодо зміни території України?

Конституція України (ст. 73) та Закон України «Про всеукраїнський референдум» (ст. 3) передбачають, що питання про зміну території України вирішуються винятково на всеукраїнському референдумі.

Що таке всеукраїнський референдум щодо зміни території?

Всеукраїнський референдум щодо зміни території України — це форма прийняття громадянами України, які мають право голосу, рішення щодо затвердження прийнятого Верховною Радою України закону про ратифікацію міжнародного договору про зміну території України (ст. 18 Закону України "Про всеукраїнський референдум").

При цьому чинний станом на 2014 рік Закон України "Про всеукраїнський референдум" від 6 листопада 2012 року №5475-VI, який було визнано неконституційним Рішенням Конституційного Суду №4-р/2018 від 26 квітня 2018 року, також визначав всеукраїнський референдум про зміну території України як форму прийняття громадянами України рішення щодо затвердження закону про ратифікацію міжнародного договору про зміну території України.

Яким є предмет всеукраїнського референдуму щодо зміни території України? 

Невід’ємною частиною питання всеукраїнського референдуму, що стосується затвердження закону про ратифікацію міжнародного договору про зміну території України, є відповідний закон (законопроєкт). Такий законопроєкт — це фактично предмет всеукраїнського референдуму щодо зміни території України. 

При цьому ст. 157 Конституції України не дозволяє зміни, які спрямовані, серед іншого, на порушення територіальної цілісності України. Також захист територіальної цілісності України є справою всього Українського народу та  обов'язком громадян України (ст. 17, 65 Основного Закону).

Саме тому з погляду як Конституції України, так і референдумного законодавства (і 2012, і 2021 років), референдум щодо зміни території України:

  • повинен бути всеукраїнським (загальнодержавним), а не місцевим;
  • полягає у затвердженні закону про ратифікацію міжнародного договору про зміну території України;
  • не повинен порушувати територіальну цілісність України, тобто бути таким, що змінює територію України чи межі державного кордону в протиправний спосіб та всупереч порядку, визначеному Конституцією України та Законом України “Про всеукраїнський референдум”. 

Так само у Рішенні від 14 березня 2014 року №2-рп/2014 Конституційний Суд України зазначив, що питання зміни кордонів України повинне вирішуватися на всеукраїнському референдумі. Суд також наголосив, що право на самовизначення на території Автономної Республіки Крим та в місті Севастополі було реалізоване їх жителями як невід’ємною частиною всього Українського народу під час всенародного голосування на всеукраїнському референдумі 1 грудня 1991 року. Враховуючи його результати, Верховна Рада України від імені Українського народу — громадян України всіх національностей — 28 червня 1996 року прийняла Конституцію України, в якій, зокрема, проголосила Україну суверенною і незалежною державою (ст. 1) та закріпила принцип її територіальної цілісності (ст. 2). Конституція України не передбачає права окремої частини громадян України (в тому числі національних меншин) на одностороннє самовизначення, в результаті якого відбудеться зміна території України як унітарної держави.

Варто наголосити, що вищезазначеним вимогам не відповідали проведені у 2014 році на окупованих територіях України псевдореферендуми. Детальніше про те, чому російські псевдореферендуми на окупованих територіях нікчемні, можна дізнатися у нашому матеріалі.

Який орган призначає всеукраїнський референдум щодо зміни території України?

Всеукраїнський референдум щодо зміни території України призначає Верховна Рада (ст. 85 Конституції України та ст. 27 Закону України "Про всеукраїнський референдум").

Який порядок призначення всеукраїнського референдуму щодо зміни території?

Цей процес складається з низки етапів:

1. Прийняття Верховною Радою України закону про ратифікацію міжнародного договору щодо зміни території України 

2. Невідкладне скерування підписаного Головою Верховної Ради цього закону Президентові України.

3. Підписання Президентом протягом 15 днів після його отримання закону про ратифікацію міжнародного договору та скерування до Верховної Ради України або повернення такого закону зі своїми вмотивованими і сформульованими пропозиціями для повторного розгляду.

*Якщо під час повторного розгляду закон про ратифікацію міжнародного договору щодо зміни території України, повернутий Президентом для повторного розгляду, буде знову прийнятий Верховною Радою України не менш як двома третинами від її конституційного складу, Президент України протягом десяти днів зобов’язаний його підписати та скерувати до Верховної Ради України для призначення всеукраїнського референдуму з питання, визначеного статтею 73 Конституції України.

4. У разі підписання Президентом України закону про ратифікацію міжнародного договору щодо зміни території України Верховна Рада невідкладно приймає постанову про призначення всеукраїнського референдуму щодо питання про зміну території України.

У який строк проводять всеукраїнський референдум щодо зміни території після його призначення?

У постанові Верховної Ради України про призначення всеукраїнського референдуму щодо питання про зміну території України визначається дата проведення всеукраїнського референдуму про зміну території України, яка призначається на останню неділю 60-денного строку з дня опублікування постанови Верховної Ради України про його призначення, та питання, що виноситься на всеукраїнський референдум. 

У якому випадку всеукраїнський референдум щодо зміни території не може бути призначений?

Всеукраїнський референдум не може бути призначений, якщо, відповідно до висновку Конституційного Суду України, такий міжнародний договір не відповідає Конституції України (є неконституційним).

Хто контролює відповідність Конституції України міжнародного договору щодо зміни території?

Контроль за відповідністю Конституції України (конституційністю) міжнародного договору про зміну території України, що вноситься до Верховної Ради України, здійснює Конституційний Суд України.

Варто наголосити, що такий контроль є факультативним, тобто здійснюється за зверненням або Президента України, або щонайменше 45 народних депутатів України, або Кабінету Міністрів України.

Які вимоги до такого конституційного контролю?

У разі відкриття конституційного провадження процес призначення всеукраїнського референдуму вважається зупиненим до ухвалення Конституційним Судом України відповідного акта у справі.

Конституційний Суд України зобов’язаний надати висновки про відповідність Конституції України (конституційність) питання, яке пропонується для винесення на всеукраїнський референдум за народною ініціативою, міжнародного договору про зміну території України, що вноситься до Верховної Ради України для надання згоди на його обов’язковість, не пізніш як на тридцятий день з моменту отримання Конституційним Судом України відповідного звернення.

У разі надання Конституційним Судом України висновку про відповідність Конституції України (конституційність) питання, яке пропонується для винесення на всеукраїнський референдум за народною ініціативою, висновку про відповідність Конституції України (конституційність) міжнародного договору про зміну території України, ухвалення рішення про відповідність Конституції України (конституційність) постанови Верховної Ради України про призначення всеукраїнського референдуму або указу Президента України про призначення (проголошення) всеукраїнського референдуму, постановлення ухвали про закриття відповідного конституційного провадження процес всеукраїнського референдуму продовжується, а в разі неможливості його продовження — відновлюється.

За яких умов закон про ратифікацію міжнародного договору, що передбачає зміну території України, винесений на всеукраїнський референдум, вважається затвердженим?

Закон про ратифікацію міжнародного договору, що передбачає зміну території України, винесений на всеукраїнський референдум, вважається затвердженим, якщо за це проголосували більше половини виборців, які взяли участь у голосуванні.

Також варто наголосити, що всеукраїнський референдум вважається таким, що відбувся, якщо участь у голосуванні на референдумі взяли не менш як 50 відсотків виборців, включених до Державного реєстру виборців.

У разі, якщо у голосуванні взяла участь менша кількість виборців або якщо за питання, винесене на всеукраїнський референдум, який відбувся, проголосувало менше половини виборців, які взяли участь у голосуванні, ЦВК приймає рішення про визнання закону про ратифікацію міжнародного договору, що передбачає зміну території України, незатвердженим.

Які правові наслідки всеукраїнського референдуму щодо зміни території України?

Закон України про ратифікацію міжнародного договору, що передбачає зміну території України, набирає чинності через 10 днів із дня його офіційного оприлюднення, якщо інше не передбачено самим законом, але не раніше дня його офіційного опублікування.

 

Пов’язані матеріали: