Станом на 7 червня в оновленому переліку територіальних громад, розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) перебувають 8 областей. Це територіальні громади Дніпропетровської (7 громад), Донецької (66 громад), Запорізької (55 громад), Луганської (37 громад), Миколаївської (24 громади), Харківської (51 громада), Херсонської (49 громад) і Сумської (14 громад) областей.

«Русскій мір» прийшов туди зі зброєю простих російських солдат, волюнтаризмом "завезених" посадовців та зрадою високопоставлених українських колаборантів. В умовах повної ізоляції й тотального контролю громадяни продовжують хоч і невеликі акції непокори. Разом з тим в цих умовах роботу продовжують українські органи місцевого самоврядування. З якими проблемами стикаються місцеві голови при виконанні своїх повноважень в містах, що перебувають у тимчасовій окупації; що держава має зробити для підтримки захоплених агресором громад і забезпечення потреб їх мешканців? Саме ці теми ОПОРА обговорюватиме у понеділок, 20 червня, о 19:00 у щотижневому ефірі «Окуповані».

Ефір транслюватиметься  20 червня о 19:00 на YouTube-каналі Говорить ОПОРА та нашій Facebook-сторінці.

Щотижня аналітики ОПОРИ Олександр Клюжев і Олександр Неберикут обговорюють життя людей в окупації, оцінюють актуальні рішення держави зі збереження зв'язків з громадянами на тимчасово окупованих територіях, реалізацію планів деокупації та допомоги внутрішньо переміщеним особам із захоплених росією регіонів. ОПОРА допоможе тримати у фокусі уваги події на окупованих територіях і не забути про співгромадян, які живуть в умовах окупації.