4-5 жовтня відбувається щорічний Варшавський безпековий форум. Під час другого дня один із напрямків обговорень присвячений тому, що і як саме варто просувати у світі задля перемоги України у російсько-українській війні.

5 жовтня з 12:10 до 13:00 (за Варшавським часом) відбудеться дискусія «Злочин і кара. Як притягнути Росію до відповідальності за агресію проти України?».

Учасники:

  • Стів Коен – Палата представників Конгресу США (вступне слово);
  • Ольга Айвазовська – голова правління Громадянської мережі ОПОРА, експертка з виборів, співзасновниця Міжнародного центру української перемоги;
  • Майкл Карпентер – постійний представник Сполучених Штатів Америки при ОБСЄ;
  • Андрій Костін – Генеральний прокурор України.

Модератор: Ернест Вицішкевич – директор Центру Мєрошевського.

Онлайн-трансляція дискусії англійською мовою буде доступна для перегляду на Facebook-сторінці ОПОРИ.

Трансляція всього блоку заходів щодо адвокації перемоги України буде доступна з 10:00 (за Варшавським часом) на Facebook-сторінці Міжнародного центру української перемоги.

Нагадаємо, Варшавський безпековий форум є однією з провідних європейських безпекових конференцій, присвячених трансатлантичному співробітництву та зосереджених на виробленні спільних відповідей на спільні виклики, з наголосом на безпеці Центральної та Східної Європи. Він відбувається щорічно з 2014 року та збирає понад 1500 найвищих представників урядів, міжнародних організацій, промисловості, аналітичних центрів та громадянського суспільства з понад 90 країн. Дводенна програма насичена панельними дискусіями та круглими столами, заснованими на правилах Chatham House, а також десятками двосторонніх зустрічей, що змішані з галузевими презентаціями та культурною програмою приймаючої країни. Усе це спрямовано на пошук відповідей на найбільш актуальні політичні та військові питання.