Приєднуйтесь до перегляду короткометражного документального фільму та панельної дискусії про наслідки російської війни-геноциду для українських дітей.

З наближенням другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну кількість доказів російських воєнних злочинів, у тому числі доказів геноциду, продовжує зростати. Росія примусово вивезла і депортувала понад 20 000 українських дітей; вона незаконно анексувала частину території України і примусово нав'язує російську ідентичність тим, хто живе під її окупацією. Окупаційна російська влада проводить систематичну політику придушення та знищення української культури.

Під час заходу відбудеться показ короткометражного документального фільму "Що ми втратили", після якого відбудеться панельна дискусія та відповіді на запитання. До нас приєднаються експерти та жертви з України, щоб обговорити досвід дітей, придушення Росією української культури та ідентичності на окупованих територіях України, а також те, що ми можемо зробити, щоб притягнути Росію до відповідальності за ці злочини.

Співорганізаторами заходу є Український інститут у Лондоні, Громадянська мережа ОПОРА, Благодійний фонд "Голоси дітей" та Міжнародний центр української перемоги.

Спікери:

  • Вероніка Шельдагаєва

Вероніка Шельдагаєва - 16-річна дівчина, яка 7 місяців жила в окупованому Херсоні з батьками та бабусею. Не маючи можливості зв'язатися з родичами під час відключення електроенергії і з острахом відвідуючи магазин для покупки продуктів, вона боялася, що росіяни можуть викрасти і депортувати її. Пройшовши через російські обстріли, Вероніка та її сім'я врешті-решт втекли з окупації.

  • Катерина Рябіко

У 2023 році Катерина Рябіко приєдналася до Фундації OPORA in Poland як радниця з питань розвитку та стратегій. Також вона є членкинею правління Лабораторії законодавчих ініціатив. Донедавна Катерина Рябіко була першою заступницею директора Бюро з демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ. Вона є співзасновницею групи компаній, що просувають українські інновації та концепцію "дипломатії за допомогою технологій". Вона також працювала в USAID, Freedom House, Національному демократичному інституті міжнародних відносин та інших державних і приватних організаціях. Катерина Рябіко була удостоєна нагороди USAID за видатні досягнення у просуванні демократичного розвитку в Україні та лідерство в управлінні допомогою уряду США у сфері демократії.

  • Ольга Айвазовська

Ольга Айвазовська - захисниця громадянського суспільства та демократії в Україні. Як голова правління Громадянської мережі ОПОРА, вона бере активну участь у зміцненні демократії, належного врядування та виборів, адже організація є провідною мережею спостереження за виборами в Україні та аналітичним центром з питань демократії. Вона також є співзасновницею Міжнародного центру української перемоги та Центру сприяння документуванню воєнних злочинів (Варшава). Ольга Айвазовська брала участь у переговорах з української сторони в Тристоронній контактній групі з врегулювання військового конфлікту на Донбасі з 2016 по 2018 рік. Вона виступає від імені України по всьому світу і була визнана журналом "Фокус" та "НВ" однією зі 100 найвпливовіших жінок України 2014-2021 років. Ольга Айвазовська є випускницею Літньої стипендіальної програми з демократії та розвитку Дрейпер Хіллз у Стенфорді та Української школи політичних студій.

  • Ірина Швець

Ірина Швець - директорка Громадянської мережі ОПОРА у Львові, членкиня правління та проектна менеджерка Громадянської мережі ОПОРА. Вона відповідає за планування та проведення кампаній зі спостереження та моніторингу місцевих виборів, зокрема, за розробку змішаних освітніх та комунікаційних стратегій. Окрім спостережних місій, Ірина Швець бере участь у моніторинговій діяльності, спрямованій на підвищення рівня прозорості, відкритості та підзвітності органів влади. Вона також є професійним тренером та експертом у сфері навчання дорослих і розвитку потенціалу. Через вторгнення Росії в Україну Ірина Швець зараз працює на півставки у Варшаві, де допомагає керувати Центром сприяння документуванню воєнних злочинів.

  • Ольга Тимченко

Ольга Тимченко - членкиня правління та директор з комунікацій благодійного фонду "Голоси дітей". Вона є експертом у сфері стратегічних комунікацій та соціальної реклами на правозахисну тематику.

Місце проведення: 

79 Holland Park, W11 3SW

Дата та час:

Середа, 21 лютого 2024 

7:00 PM - 9:00 PM (за місцевим часом)