Минулого тижня у московитів не припиняло горіти від успіхів ЗСУ на Харківському напрямку. Звісно, російські піддані шукали винних у невдачі зс рф та навіть почали критикувати владу та навіть самого путіна. 

Роль старшого брата взяв на себе пєсков та зазначив, що попри усі критичні висловлювання росіяни підтримують путіна, це підтверджують настрої людей, а також їхня участь у виборах, де вони голосували за нього.

На завершення вусики путіна додали, що з критикою “потрібно бути обережним”, бо “грань у цьому питанні є дуже хиткою”. 

Певно, цією фразою пєсков вкотре натякнув росіянам, що на росії дуже комфортні сидіння в автозаках 

У свою ж чергу, путін зазначив, що “план війни проти України коригуванню не підлягає” – це так зване "звільнення всієї території Донбасу", і додав: “росія воює не повною армією, а лише її частиною”.

Цікаво, а інша частина армії це ув’язнені в російських тюрмах? Виходить, що армія росії складається з гвалтівників, крадіїв та вбивць. Хоча стоп, російська армія - це ті ж самі гвалтівники, мародери та вбивці… 

12 вересня набуло чинності рішення ЄС про призупинення спрощеного візового режиму з рф. 

А це означає, що громадяни держави-терориста більше не зможуть отримувати візи до країн Шенгенської зони 

На жаль поки це не повна заборона на туристичні поїздки для росіян. Втім, повну заборону із 19 вересня реалізували Латвія, Литва, Естонія й Польща.

Мені здається, що вони щось знали, адже на фоні “часткової” мобілізації на кордоні з Естонією вже утворилась добряча така черга з росіян, яких не пускають до країни. 

Такі ж черги на кордонах із Монголією, Вірменією, Казахстаном та іншими сусідніми країнами. А квитки на літак до цих же країн коштує понад 3000 доларів. 

Росіяни, шо с ліцом? 

Нещодавно, росіяни отримали чергову дипломатичну “отвєтку”. Їх не запросили на урочисте прощання з британською королевою. 

Це дуже сильно обурило речницю російського мзс Захарову, яка назвала "глибоко аморальною" відмову організаторів церемонії не запросити представників росії через війну в Україні. 

Вона заявила, що “королева в роки Другої світової війни в лавах тероборони британських ЗС боролася з нацистами та їхніми українськими поплічниками — Степаном Бандерою і Романом Шухевичем".

Цікаво виходить, росію не запрошують, а от “київський нацистський режим” запрошують. Збіг?

Ще одну “атвєтку” росія отримала стосовно ЗАЕС. 

МАГАТЕ ухвалило резолюцію, якою вимагає від росії вивести війська з електростанції. З 35 держав-членів "за" проголосували 26. Росія і Китай "проти", а усі інші “дружні” країни утрималися.

Виходить, що “дружні” до росії країни не такі вже і дружні.

На початку минулого тижня в Києві презентували “Київський безпековий договір”, який розробила робоча група Єрмака-Расмуссена. 

У документі йдеться, що найсильнішою гарантією безпеки для України є її здатність захищатися від агресора відповідно до статті 51 Статуту ООН. 

Для цього Україні потрібні ресурси на утримання збройних сил, інвестиції в ОПК та постачання зброї від союзників. 

Ну і звісно ж на документ відкричались з московських боліт, а дмітрій мєдвєдєв взагалі назвав його “прологом до третьої світової війни”. 

А також додав, що ніяких "гарантій" Україні ніхто не дасть. Адже це майже те саме, що застосувати до України ст. 5 Північноатлантичного пакту. 

Цього тижня росіяни знову продовжили терористичні методи ведення війни. Вони вчергове завдали ракетних ударів по Харкову, Миколаєву, Запоріжжі, Чугуєві, Краматорську та інших містах. 

Зокрема, крилатими ракетами окупанти обстріляли інфраструктуру Харківщини, а саме по Печенізькому гідровузлі.  

У свою чергу під  час спілкування з журналістами  путін зазначив, що зовсім недавно росія завдала кілька чутливів ударів. Будемо вважати, що це попереджувальні удари – додав він.

У цих словах уся суть так званої другої армії світу. На поразки відповідати терором та воєнними злочинами.