Вже цього року Україна отримала кілька рішень міжнародних судів, які визнають Росію частково відповідальною за порушення міжнародних конвенцій щодо фінансування тероризму та ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Міжнародний суд ООН також підтвердив, що почав розгляд у позові України щодо Росії щодо геноциду, через який Москва нібито розвʼязала війну. Однак ми досі не маємо відповіді на ключове питання – чи відповість Росія за свій злочин агресії і коли та у якій формі буде створений спеціальний трибунал?

Гостем цього випуску «Сили вибору» став Антон Кориневич, Посол з особливих доручень МЗС України та агент України в Міжнародному суді ООН. Він як юрист-міжнародник разом із колегами опікується створенням спеціального трибуналу щодо злочину агресії Росії.

Ольга Айвазовська поспілкувалася з Антоном Кориневичем про те, чи можна досягти миру, пішовши на поступки Росії, що світ мав би зробити у 2014, щоб не допустити агресії Москви у 2022 та коли буде створений спецтрибунал щодо злочину агресії Росії. У випуску також поговорили про те чи завадить імунітет притягнути до відповідальності Путіна та його соратників, а також пропагандистів, які роздмухували полумʼя війни.

«Сила вибору» – проєкт Громадянської мережі ОПОРА, який має на меті акцентувати важливість відповідального та усвідомленого вибору для сталого розвитку України та українського суспільства.