В публічному просторі в останні дні перед виборами широко обговорювали можливість запровадження обов'язку мати при собі “ковідні” документи (сертифікати про вакцинацію, або тести) як умови доступу до приміщення для голосування на виборах, що відбудуться 31 жовтня 2021 року у місті Харкові та в одномандатних округах Черкаської та Херсонської областей.

З цього приводу висловився народний депутат та голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, який уточнив ОПОРІ свій вчорашній публічний виступ на одному з рейтингових телеканалів. Йшлося про обмеження доступу до громадських місць під час позачергових виборів міського голови Харкова. Він зауважив, що мав на увазі саме громадські місця, а не виборчі дільниці: «Я мав на увазі громадські місця, що є постанова Уряду щодо карантинних обмежень. Що стосується виборів, то Виборчий кодекс вищий за всі Постанови Уряду. Центральна виборча комісія зараз додатково відкомунікує, що обов’язковими вимогами будуть дотримання соціальної дистанції та наявність маски. Адже виборчі дільниці не є громадськими місцями. Я сказав це про громадські місця, я коментував Постанову Уряду №1236, але Виборчий кодекс вищий за постанову Уряду. Вибори ніхто зривати не буде, вимагатимуть тільки маску і соціальну дистанцію».

Незважаючи на це, вважаємо за потрібне зазначити наступне.

Конституцією передбачено, що громадяни мають право брати участь в управлінні державними справами, у всеукраїнському та місцевих референдумах, вільно обирати і бути обраними до органів державної влади та органів місцевого самоврядування (стаття 38). Відповідно до чинного законодавства виборчі права можуть обмежуватися в реалізації лише в умовах воєнного та надзвичайного станів. Однак в цих умовах вибори не проводяться взагалі. 

Ще минулого року напередодні місцевих виборів постало питання як організувати безпечні для здоров’я виборців умови голосування, не порушуючи конституційних виборчих прав. Тоді урядом відповідно до статті 29 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб” було ухвалено постанову від 9 грудня 2020 р. №1236, яка, в тому числі, визначає порядок здійснення протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів. З урахуванням цієї постанови Центральна виборча комісія 12 жовтня 2021 року прийняла Постанову №404 Про заходи щодо створення належних умов для безпечної організації та проведення виборів 31 жовтня 2021 року в умовах поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Відповідно до неї, щоб проголосувати, навіть у червоній зоні виборцям необхідно мати паспорт, маску, антисептик, особисту ручку та дотримуватися дистанції. 

Дотепер інших актів, які би врегульовували порядок здійснення окремих виборчих процедур в умовах карантину, не ухвалювали. У зв'язку з цим, запровадження державною чи іншими місцевими комісіями з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій додаткових протиепідемічних заходів для організації та проведення виборів, які не передбачені зазначеними Законом та Постановою, зокрема встановлення такої умови для доступу до приміщення виборчої дільниці як наявність одного з “ковідних” документів (наприклад, сертифікату про щеплення чи негативного тесту), порушуватиме конституційні права громадян. 

З урахуванням рівня вакцинації в Україні, такі завчасно не продумані можливі рішення можуть вплинути на результати виборів через суттєве зниження явки та делегітимізувати таким чином виборчий процес у цілому.

Існують й інші правові та технічні перепони. По-перше, Виборчий кодекс не уповноважує членів виборчих комісій здійснювати перевірку цих документів. По-друге, виборчі комісії не мають технічної можливості перевіряти сертифікати, згенеровані в додатку “Дія”.

Також у 2020 році Конституційний Суд України вкотре наголосив, що “обмеження конституційних прав і свобод людини та громадянина є можливим у випадках, визначених Конституцією України. Таке обмеження може встановлюватися виключно законом — актом, ухваленим Верховною Радою України як єдиним органом законодавчої влади в Україні; встановлення такого обмеження підзаконним актом суперечить Конституції України”. Таким чином, законодавцю слід на законодавчому рівні врегулювати порядок організації та проведення виборів в умовах карантину. Крім того, у разі такого врегулювання потрібно не забувати про легітимність та пропорційність (домірність) обмежень, які можуть встановлюватися, а також, про те, що такі обмеження мають бути завчасними та юридично визначеними, тобто запроваджуватися так, щоб виборці мали час для ознайомлення з ними та можливість передбачити наслідки своєї неправомірної поведінки. 

Тож підстав для введення іншої практики регулювання протиепідеміологічних заходів порівняно з 2020 роком немає.