Унікальний проєкт для Черкас (і не лише), понад 70 кілометрів велоінфраструктури, сучасні комфорті велодоріжки та встановлення велорекорду із масовим залученням черкащан! «ВелоЧеркаси» - таку назву має черговий сюжет із циклу «Дієві громади» від Громадянської мережі ОПОРА.

Сьогодні розповімо про активних та небайдужих громадян із міста Черкаси, які обрали безпечну та комфортну їзду на двоколісному транспорті . Саме їхня історія наочно доводить, що бажання, обʼєднання та спільна праця на благо своєї громади - обовʼязково приводять до бажаного успіху!

«Ми обʼєдналися і вирішили разом змінювати своє місто у напрямку велоінфраструктури…» — каже громадський діяч Сергій Слинько.

Важливо, що долучилися до такої ініціативи і представники влади ТГ. Адже, зауважує начальник відділу реклами та дизайну мерії міста Черкаси Андрій Поліщук:

«Комунікація (зокрема і влади з громадянами) — це 70-80% від успіху. Якщо, навіть, не більше, насправді!» 

Більше того, любителям двоколісних навіть вдалося встановити рекорд на велосипедах! І заради цього учасники велозаїзду були готові на різне:

«Багато людей або вперше сідали на велосипед, або купували велосипеди, або привозили старі велосипеди із сіл, ремонтували їх… Люди прониклися ідеєю і захотіли стати частиною чогось великого, частинкою цього рекорду!» — журналістка Ірина Семенова.

Отож, про виклики на шляху до втілення веломрії черкаських активістів та, водночас, про досягнення, позитивні зрушення і перемоги велолюбителів Черкащини — дивіться у відеосюжеті: