Громадяни України можуть реалізувати право на участь у місцевому самоврядуванні територіальних громад, де втни мешкають. Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала, наскільки активно мешканці Жовківської міської територіальної громади використовують інструменти громадської участі. Цей аналіз є продовженням аналогічного дослідження партисипативних практик у Львівській громаді, окремі результати якого вже опубліковані на нашому сайті. 

Місто Жовква є центром великої міської територіальної громади, яка складається з 49 населених пунктів. У 2021 році ця громада стала однією з 25, обраних для співпраці з проєктом USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»). Серед його завдань — створення механізмів, які допоможуть громадянам відігравати дедалі більшу роль у місцевому самоврядуванні.

У грудні 2022 року Жовківська міська рада прийняла нову редакцію Статуту, в якому окрему увагу приділено інструментам громадської участі. Також у громаді затвердили нові положення про громадські слухання, місцеві ініціативи, загальні збори, електронні петиції, консультації з громадськістю, порядок сприяння проведенню громадської експертизи діяльності Жовківської міської ради та її виконавчих органів. Додатково в Статуті згадано про участь громадян у консультативно-дорадчих органах, наглядових радах і розподілі коштів бюджету — громадський бюджет.

ОПОРА проаналізувала, як змінилася ситуація з використанням інструментів участі після прийняття нового Статуту та як на це вплинув воєнний стан. Для цього ми подали до Жовківської міської ради запит на доступ до публічної інформації про застосовувані протягом 2021–2023 років інструменти участі, проаналізували інформацію на сайті міської ради та платформі електронної демократії, а також зустрілися з працівниками міської ради. 

У відповіді на наш запит Жовківська міська рада зазначила, що не має статистичної інформації про застосовувані інструменти участі. Дані про деякі з них нам надіслали пізніше.

Загалом містяни користуються можливостями громадської участі дуже мляво. Протягом 2021-2023 років у місті не провели жодної публічної консультації і не зареєстрували жодної електронної петиції чи місцевої ініціативи. 

Громадські слухання. Проведення громадських слухань у територіальній громаді або місті повинні підтримати не менше як 80 жителів віком від 14 років. Предметом слухань можуть бути будь-які питання, що належать до відання місцевого самоврядування. За останні три років не відбулося жодного слухання, ініційованого мешканцями.

Однак, відповідно до законодавства, проведення громадських слухань є обов'язковою частиною громадських обговорень щодо містобудівної документації. Тож ці слухання в обов'язковому порядку ініціює місцева рада. Згідно з інформацією, отриманою у відповідь на запит ОПОРИ, протягом 2021–2023 років Жовківська міська рада провела 42 громадські слухання щодо містобудівної документації. Разом з тим, нам надали скановані копії протоколів лише 12 з них, а причину відсутності інших не вказали. Як видно з документів, жовківчани нечасто відвідують слухання — у 7 протоколах зазначено про відсутність представників громадськості, у інших слуханнях брали участь по 2 або 4 мешканці. Переважно ж учасниками слухань є лише представники відділів та управлінь Жовківської міської ради і розробника проєкту.

Серед усіх виділяється громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення містобудівної документації “Внесення змін до генерального плану с. Сопошин Жовківської міської ради Львівського району Львівської області”, на якому були присутні 52 особи. В протоколі цього слухання зазначені висловлені пропозиції та питання, але результатів їх розгляду — врахування чи неврахування — немає. Це поодинокий приклад справді гарної практики громадських слухань у Жовківській громаді, який варто було б поширювати надалі.

Ймовірно, низька участь у слуханнях може бути пов'язана з часом їх проведення, адже переважно це 10-11 година ранку. Крім того, пасивність мешканців можна пояснити недостатньою їх поінформованістю — лише в поодиноких протоколах вказано, що оголошення про проведення слухань було опубліковане на сайті міської ради, ще одного разу згадана публікація в газеті «Відродження».

Також ОПОРІ надали протоколи громадських слухань щодо проєкту місцевого бюджету Жовківської громади на 2022 рік (36 учасників) та 2023 рік (35 учасників). На слуханнях про бюджет на 2024 рік були присутні 43 учасники. Однак із протоколів не зрозуміло, чи були учасниками слухань пересічні мешканці, чи лише депутати, представники комунальних установ і міської ради.

Відповідно до інформації міської ради, від початку 2024 року відбулося 25 громадських слухань, що в рази більше, ніж у попередні роки. Втім, проблемою залишається відсутність у відкритому доступі інформації про їх результати.

Громадських консультацій у Жовкві не проводять зовсім. За інформацією Жовківської міської ради, періодично відбуваються обговорення ставок місцевих податків та зборів, але їх результати ніде не зафіксовані — протоколів немає.

Місцеві ініціативи — це письмові пропозиції / проєкти рішень, внесені для розгляду на відкритому засіданні міської ради. Місцева ініціатива може бути внесена не менше як 8 жителями, які досягли 16 років, та підтримана не менше як 90 громадянами, які досягли 16 років та зареєстровані у громаді. Однак донині цим інструментом у Жовківській громаді  ще жодного разу не скористалися. 

Загальні збори можуть скликати міський голова, міська рада, депутатська фракція, постійна депутатська комісія, староста, орган самоорганізації населення (об’єднання співвласників багатоквартирного будинку) або не менш як 30 жителів, які досягли 18-річного віку і на законних підставах проживають на відповідній території.

У випадках, коли скликання загальних зборів пов’язане з певними організаційними складнощами, можуть скликатися конференції. Делегатів конференції обирають на відповідних загальних зборах, що передують конференції та проводяться в межах дрібніших частин територіальної громади з оформленням відповідних протоколів.

Протягом останніх 3 років ніхто з перелічених суб’єктів не ініціював загальних зборів чи конференцій ц Жовкві. За інформацією міської ради, отриманою у відповідь на запит ОПОРИ, загальні збори за місцем проживання систематично відбуваються в старостинських округах. Однак їх протоколи міській раді не подають, що є недотриманням процедури, визначеної у відповідному Положенні: сканований протокол з усіма додатками має бути обов'язково розміщений на сайті ради, а пропозиції, викладені в ньому, — розглянуті на найближчому засіданні міської ради чи її виконавчого комітету. 

Електронні петиції. На сайті електронних петицій  е-DEM можна знайти лише 7 петицій до міської ради Жовкви. Остання з них датується 2020 роком, інші — 2019-м. Лише 3 з них набрали необхідну кількість голосів — 150. 

У новому Положенні про електронні петиції визначена менша кількість потрібних для підтримки електронної петиції голосів — 90. Їх потрібно зібрати протягом 30 днів.

Громадський бюджет. Востаннє жовківчани голосували за проєкти громадського бюджету у 2020 році, ще до створення об'єднаної територіальної громади. У 2021 році голосування не відбувалося через відсутність адаптованого положення про проведення громадського бюджету у всій територіальній громаді. Як зазначили у міській раді, перед початком повномасштабного вторгнення були підготовлені проєкти рішень «Про затвердження Положення про Громадський бюджет в Жовківській міській територіальній громаді» (в новій редакції) і «Про затвердження Програми Громадського бюджету Жовківської міської територіальної громади на 2022 рік». Розгляд цих питань був запланований на 28 лютого 2022 року, але через повномасштабне вторгнення вони не були розглянуті. Водночас на сайті серед проєктів рішень пленарних засідань сесій на 2022 рік цих документів немає.

Шкільний громадський бюджет

У грудні 2021 року було затверджене положення про шкільний громадський бюджет Жовківської міської територіальної громади. Ним передбачено виділення коштів на підготовлені учнями проєкти, які перемогли в голосуванні спеціальній платформі. Вартість проєкту для участі в конкурсі може становити від 1000 до 50 000 грн. Кількість проєктів-переможців мала обмежуватися загальним обсягом бюджетних асигнувань, виділених на заклад загальної середньої освіти для фінансування проєктів ШГБ. Під час обговорень проєкту бюджету на 2022 рік була пропозиція передбачити на шкільний бюджет кошти в сумі 1400,0 тис. грн, а на громадський бюджет — 2000,0 тис. грн. Однак, зважаючи на реалії повномасштабного вторгнення і зміну пріоритетів фінансування, цей інструмент участі так і не запрацював.

Окрім вищеперелічених інструментів, Статут Жовківської громади передбачає участь жителів у консультативно-дорадчих органах при органах і посадових особах місцевого самоврядування та участь у роботі контрольно-наглядових органах юридичних осіб публічного права. 

В квітні 2021 року міська рада прийняла Положення про громадську раду, але станом на зараз жодна рада не утворена. Втім, у 2022 році було прийняте Положення про спостережну раду закладу охорони здоров’я Жовківської міської ради, а в листопаді 2023 року — затверджено її персональний склад. Також відбулося її установче засідання. Про наступні засідання у міській раді інформації немає.

Крім того, протягом 2021–2023 років була створена одна робоча група з перейменування вулиць на території Жовківської міської територіальної громади. Вона збиралася лише раз — 9 травня 2022 року.

Підсумовуючи, можемо констатувати, що Жовківська міська територіальна громада є добрим прикладом напрацювання нормативного регулювання інструментів участі для залучення мешканців до впливу на рішення місцевого самоврядування. Водночас ця громада є й прикладом слабкого застосування цих можливостей на практиці. Попри оновлену нормативну базу для інструментів громадської участі, у 2021–2023 роках жовківчани майже їх не застосовували для впливу на вирішення місцевих питань.

Звичайно, значний негативний вплив на їх застосування має повномасштабне вторгнення і запровадження воєнного стану. Разом з тим, міській раді потрібно докладати більше зусиль для інформування мешканців про можливості такого впливу і переглянути підхід до часу проведення заходів, які передбачають залучення громадян. Для того, щоб вони працювали і приносили загальну користь, необхідне розуміння як мешканців, так і працівників місцевого самоврядування про спільну додану вартість їх використання — коли витрачені час і зусилля мають покращити якість та інклюзивність прийнятого рішення. Для цього також необхідні дієві приклади і добрі практики застосування інструментів участі там, де вони найбільш доречні і спроможні демонструвати готовність мешканців до діалогу з владою, а місцевої влади — до реалізації напрацювання спільного з мешканцями рішення.

Крім необхідності пошуку місцевою владою сфер для успішного застосування на практиці окремих інструментів участі, а також роз’яснювально-адвокативної роботи серед мешканців Жовківської громади, зокрема за межами Жовкви, варто провести роботу з належного інформування про проведення партисипативних заходів і оприлюдненням у відкритому доступі всіх матеріалів, пов’язаних із ними — проєктів рішень, протоколів засідань / зборів / консультацій / слухань, а також результатів. реалізованих за їх підсумками рішень. Нещодавно розроблена експертами Стратегія розвитку Жовківської міської громади могла б стати позитивним поштовхом до розвитку демократичних процесів громадської участі.