Окрім того, учасниками незалежного оцінювання знань у цьому році стануть 1520 випускників професійно-технічних навчальних закладів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації та випускників минулих років.

Загальна кількість зареєстрованих у цьому році учасників зовнішнього незалежного оцінювання становить 2886 осіб. Зовнішнє незалежне оцінювання знань буде проведене в травні-червні цього року на базі 10 пунктів тестування.
Для учасників ЗНО-2009 14 і 21 березня на базі 4-х пунктів (гімназій №1, 7; шкіл №6, 22) відбудеться пробне тестування. Зокрема, 14 березня - з української мови та літератури, історії України, біології, географії, а 21 березня - з іноземної мови, математики, хімії та фізики. У пробному тестуванні зголосилися взяти участь понад 800 учасників.

Загалом у Чернівецькій області для проходження у 2009 році зовнішнього незалежного оцінювання зареєструвалося 6399 осіб, з яких понад 45% - це випускники чернівецьких шкіл, професійно-технічних навчальних закладів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації цього року та минулих років.