У Вінниці 6 жовтня в Будинку офіцерів відбулася зустріч з віце-прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, який презентував мажоритарників від партії «Блок Петра Порошенка» та кандидатів-земляків, котрі балотуються за списком цієї політсили.

Володимир Гройсман представив Олександра Домбровського, Олексія Порошенка, Миколу Катеринчука, Івана Мельничука, Івана Спориша, Павла Каленича, Руслана Демчака, Григорія Заболотного, Геннадія Ткачука та Сергія Кудлаєнка). Анатолій Матвієнко, ще один «списочник», про якого було згадано, не був присутній на зустрічі.

На початку зібрання Володимир Гройсман також коротко представив «Стратегію 2020», яка передбачає ряд реформ, метою яких є зробити Україну сучасною європейською державу. Найбільше уваги віце-прем'єр присвятив реформі самоврядування, з якої, за його словами, треба починати зміни у державі і яка дасть імпульс до активізації економічного життя у регіонах.

За словами В. Гройсмана, законопроекти, необхідні для запровадження реформ, вже підготовлено урядом і вони чекають на ухвалення у ВР. Саме для цього, мовляв, команда Блоку Порошенка іде на вибори.

Згодом В. Гройсман відповів на низку питань із зали. Також під час зустрічі присутнім було роздано папки з агітаційними матеріалами.

vinnitsa hroisman

На думку спостерігача ОПОРИ,  захід мав певні ознаки використання адмінресурсу (зокрема, зафіксовано деяких посадовців районних адміністрацій). Презентація «Стратегії 2020» продовжилась у філармонії. Там В. Гройсман презентував її для сільських і міських голів та працівників районних адміністрацій, яких перед початком реєстрували за списками. Віце-прем’єр анонсував цю зустріч як ініційовану Асоціацією Міст України. Наприкінці В. Гройсман дозволив собі ремарку, яку можна трактувати як виборчу агітацію. («Президент потребує команди, яка буде у ВР створювати більшість, спроможну приймати швидкі рішення задля реформування держави»). Він також зазначив, що особисто для себе прийняв рішення іти на вибори у команді Порошенка, яка зможе створити більшість у Раді.

Також під час брифінгу Володимир Гройсман розповів, що він перебуває у Вінниці не у свій робочий час і що для проведення кампанії йому, імовірно, доведеться взяти 3-4 дні відпустки.

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
 

Website:http://oporaua.org/                                                                                                                         

 

Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora                                                                                     
Twitter: https://twitter.com/opora(@opora)