2 квітня на Майдані Незалежності в Сумах пройшла акція проти того, щоб куратором передвиборного штабу Петра Порошенка в Сумській області став обраний від Партії регіонів по мажоритарному округу №159 народний депутат Андрій Деркач. Про це сумчанам стало відомо з відкритих джерел.

Захід організували члени громадської організації «Майдан». Вони спалили на площі кілька автомобільних шин на знак протесту та проголосували за те, щоб надіслати  звернення до Петра Порошенка, Віталія Кличка, київського Майдану та до жителів Сумської області.

Зокрема, у зверненні до Петра Порошенка йдеться: «В усіх нас викликала шок інформація про те, що передвиборчий штаб кандидата в Президенти Петра Порошенко в Сумській області фактично очолить Андрій Деркач. Андрій Деркач відомий у нас як стовідсотковий регіонал, усі жителі Сумської області називають його «Глухівський феодал». Через своїх представників в Сумській області: Миколу Трофименко – член партії-сателіта Партії регіонів «Рідне місто» та Олега Бояринцева – в минулому водій Деркача, нині голова депутатської групи в Сумській облраді, Деркач збирається в майбутньому просто приватизувати всю Сумську область».

У зверненні вони також закликали Петра Порошенка призначити керівником свого штабу представника партії УДАР.

DSC07433

Також в ніч з 1 на 2 квітня в Сумах поблизу площі Незалежності з’явилися написи «Трофименко + Деркач = ПР» та «Деркач = Янукович». Листівками з такими написами були заклеєні стовпи та дошки оголошень в центральній частині міста. Плакати з аналогічними гаслами тримали також і протестувальники.

Ex SMd6XYVw

Олег Бояринцев — керівник депутатської групи Сумської обласної ради «Воля народу». Раніше був заступником голови обласної ради та під час передвиборної кампанії 2012 року кілька разів супроводжував тодішнього кандидата в народні депутати Андрія Деркача під час його візитів на округ.

Микола Трофименко — колишній керівник ВАТ «Сумихімпром», депутат Сумської обласної ради від партії «Рідне місто».

За коментарями звертайтесь:
Ірина Стегній
0663055190