Окружна виборча комісія по округу №157  (Ковпаківський район, частина Зарічного району міста Сум, село Піщане Сумської міської ради з населеними пунктами Піщанської сільської ради) 28 серпня провела перше засідання комісії. Вела засідання голова ОВК №157 Ольга Одінцова (фракція Партії регіонів). У засіданні брали участь 12 із 18 членів ОВК, ще один член ОВК приєднався по закінченню засідання. Таким чином, кворум (дві третини від загальної кількості) набрався ледь-ледь.

Окружна виборча комісія по округу №157. Засідання

В неофіційному коментарі представнику Громадянської мережі ОПОРА члени комісії розповіли, що до складу ОВК включені декілька осіб, що проживають у Криму та Києві. Ймовірно, вони не зможуть брати участі у засіданнях ОВК та їх, можливо, спробують замінити. Ольга Одінцова відмітила, що дійсно п’ять членів комісії не відповідали на телефонні дзвінки та смс-повідомлення, і на перше засідання не з’явилися.

Члени комісії прийняли присягу та отримали посвідчення. Виявилося, що адреса ОВК №157, вказана на сайті Центральної виборчої комісії (пл. Незалежності, 2, будівля Сумської обласної ради), не відповідає дійсності. Насправді комісія буде працювати у приміщенні Ковпаківської районної адміністрації по вул. Горького, 21, перший поверх. Зараз у приміщенні комісії проводять телефон та інтернет. Графік роботи – щоденно з 9.00 до 18.00. У вихідні у приміщенні комісії буде знаходитися черговий. Наступне засідання назначене на 31 серпня на 14.00.

На засіданні також був присутній кандидат в народні депутати по округу №157 від об’єднаної опозиції Олег Медуниця, спостерігачі від ОПОРИ та міжнародні спостерігачі з ENEMO.

За коментарями звертайтесь:
Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 067 14 20 301
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90;
 
Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.