Поки твіттер скасовує безкоштовну двофакторну автентифікацію через SMS, інстаграм та фейсбук також оголошують про запровадження платної верифікації акаунтів

18 лютого “Твіттер” оголосив про оновлення: з наступного місяця платформа вимикає двофакторну автентифікацію на основі SMS для користувачів, які не підписалися на Twitter Blue. Своє рішення компанія пояснює тим, що такий спосіб автентифікації все частіше використовують зловмисники. Відтак, цей тип захисту облікового запису від злому буде доступний лише тим, хто платитиме 8 доларів на місяць. Так Твіттер начебто буде переконуватися, що акаунти з “синьою галочкою” є живими людьми. 

Однак, як раніше вже зазначала ОПОРА, насправді платна верифікація далеко не завжди гарантує автентичність облікових записів. 

"Уже зареєстровані користувачі, які не підписалися на Twitter Blue, матимуть 30 днів, щоб вимкнути цей метод і зареєструватися в іншому. Після 20 березня 2023 року ми більше не дозволятимемо користувачам, які не підписалися на Twitter Blue, використовувати текстові повідомлення як метод двофакторної автентифікації", — наголосили у компанії.

Як альтернативу твіттер пропонує  використовувати застосунки для автентифікації або ключі безпеки.  

Для платформи підписка на “синю галочку” вже є формою перевірки. Тож, можливо, компанія вважає, що, змусивши більше людей платити, вона зможе відсіяти ботів. Крім цього, в такий спосіб "Твіттер", найімовірніше, прагне збільшити прибуток.

І все ж, як зазначає Social Media Today, цей підхід видається недалекоглядним і може принести більше шкоди, ніж користі. Будь-кому, хто цінує свій акаунт у твіттері, швидше за все, доведеться переглянути свій підхід до безпеки. Але чи змусить це більше людей зареєструватися на Twitter Blue? Можливо. Експерти все ще сумніваються, що багато брендів захочуть витрачати 1000 доларів на місяць за майбутню верифікацію твіттер-сторінок для організацій, але, можливо, якщо двофакторна автентифікація стане ексклюзивом Blue, більше людей оберуть опцію платної підписки. Якщо, звісно, зможуть собі її дозволити фінансово. 

Варто зауважити, що не лише твіттер запроваджує нову політику автентифікації. Схоже, такі нововведення  стають трендом. Цього тижня фейсбук та інстаграм оголосили, що незабаром користувачам потрібно буде платити за верифікацію на платформах соціальних мереж.

Компанія заявила, що це коштуватиме 11,99 доларів США на місяць у вебверсії або 14,99 доларів США на iOS та Android.

Власник компанії Марк Цукерберг сказав, що на додаток до “синьої позначки” сервіс запропонує "додатковий захист від видавання себе за іншу особу", покращене охоплення перевірених користувачів і прямий доступ до служби підтримки клієнтів.

"Мета" заявила, що буде покладатися на державні документи, що посвідчують особу, щоб верифікувати акаунти. Облікові записи також повинні мати історію публікацій, а користувачам має бути принаймні 18 років.