Громадянська мережа ОПОРА організовує дискусію «Що стає основним джерелом громадян щодо новин, політики й безпеки» в межах Донбас Медіа Форуму, що відбудеться у Києві 10-11 листопада.

Соціальні мережі та авторські блоги перемагають класичні редакції? Чому Телеграм небезпечний? Соціальні медіа супер популярні, але це не означає, що буде формуватись критичне мислення, адже інформацію ніхто не перевіряє – це інфофастфуд. Як можуть медіа долати ці виклики, особливо в ситуації зменшення аудиторії, коли діджитал стає платним. Багато медіа переходять на підписку, коли це не популярно. Це означає, що люди будуть жити в паралельних реальностях. Діджитал нерівність – одні будуть жити в світі перевіреної інфо, а другі будуть у соцмережах, бо не будуть готові платити за контент. Медіа треба ставати більш унікальними, а не просто ретранслювати те, що вже скрізь було – менш новинними, більш змістовними. Але це означає, що їхня аудиторія ставатиме все меншою та меншою.

Спікерами обговорення будуть:

  • Ганна Красноступ, Директорка департаменту інформаційної політики та інформаційної безпеки Міністерства культури та інформаційної політики України;
  • Ольга Снопок, аналітикиня цифрових платформ, Громадянська мережа ОПОРА;
  • Юлія Каплан, завідувачка відділу Національного інституту стратегічних досліджень, експертка Національної платформи стійкості та згуртованості;
  • Ольга Круглій, Керівниця відділу комунікацій онлайн-медіа "Свідомі";
  • Антон Максименко, співзасновник медіа "Ґрунт";
  • Максим Дворовий, Керівник напряму "Цифрові права" Лабораторії цифрової безпеки.

Модераторка: Анастасія Романюк, аналітикиня цифрових платформ, Громадянська мережа ОПОРА

Якщо ви не встигли зареєструватись на #DMF2023, щоб послухати дискусію наживо 10 листопада о 18:00, то текстові та відео матеріали за підсумками будуть доступні на сайті ОПОРИ. Ця дискусія організована у партнерстві Донбас Медіа Форуму та Громадянської мережі ОПОРА за підтримки NDI.

ДМФ – це щорічна конференція, яка збирає журналістів і медіаменеджерів Донеччини та Луганщини, а також України та світу, які працюють з темами Сходу ще від початку російської війни в Україні у 2014 році. Форум дає можливість медійникам обговорити актуальні проблеми професії та налагодити комунікацію та співпрацю.