Спостерігачі ОПОРИ вчергове виявили у Харкові та області агітаційні матеріали без вихідних даних на користь Руслана Кошулинського, Юлії Тимошенко і Олександра Вілкула. За всіма випадками написані заяви в поліцію.

4 лютого у Первомайському ОПОРА знайшла на електричному стовпі листівку Руслана Кошулинського, на якій відсутні дані про замовника, установу, яка здійснила друк, та про осіб, відповідальних за випуск. Аналогічні листівки на стовпах електроопор виявили 3 лютого у Харкові на вулицях Полтавській, Гольдбергівській та Батуринській, а також на перехресті вулиць Батуринської та Миргородської.

04.02.2019 Kharkiv Koshulinskiy

Також 4 лютого спостерігачі зафіксували на проспекті Гагаріна в Харкові борд з написом «Вірю в Україну. Юлія Тимошенко. 2019», на якому не було вказано вихідних даних. Такі ж борди фіксували 31 січня і на вулиці Ярослава Мудрого біля будинків №5 і №37.

04.02.2019 Kharkiv Tymoshenko

Два плакати з агітацією на користь Олександра Вілкула знайшли 1 січня в Близнюках і три — в Барвінковому. На агітації, яка була розвішана по електроопорах, також не було вказано, хто її надрукував, розмістив і замовив.

04.02.2019 Kharkiv Vilkul

Розміщення такої агітації може суперечити частині 3 статті 59 Закону України «Про вибори Президента України»: «Друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання відповідно кандидата на пост Президента України або партії, яка висунула кандидата на пост Президента України, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів».

Щодо вказаних фактів ОПОРА написала заяви до поліції.

«Порушення правил фінансування виборчої кампанії є порушенням принципу рівності. Окрім того, непрозоре фінансування є підставою як для адміністративної, так і для кримінальної відповідальності. Тому ми закликаємо кандидатів у Президенти України та їхні команди дотримуватись вимог діючого законодавства», — нагадує нагадує координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Харківській області.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер