Центр громадянських свобод та громадянська мережа ОПОРА запрошує правозахисників та правозахисниць до участі у черговому правозахисному клубі, під час якого ми обговоримо правозахисний аспект у маніфесті сталого миру «Світ після нашої перемоги».

Дата: 18 квітня 2024
Час: з 16:00 до 18:00
Формат: офлайн у Києві (адреса локації повідомимо після реєстрації).

Україна прагне реалізувати себе як європейська демократична країна, побудована на засадах верховенства права. Безумовною передумовою цього є завершення війни. Та звільнення всієї території України й завершення воєнних дій не означає завершення війни. І річ не лише у відшкодуванні завданої шкоди й покаранні винуватих. Щоб убезпечити Україну та світ від нової агресії, антивоєнній коаліції необхідно створити такі умови, наслідком яких стануть глибокі внутрішні зміни у РФ, що стали б гарантією сталого миру. Важливим у цьому процесі є утримання правозахисної рамки у будь-яких процесах. Україна має право не лише вимагати правосуддя за вчинені росіянами злочини, а також отримати чіткі гарантії сталого миру в майбутньому. Саме тому ми запрошуємо правозахисні організації до обговорення.

РЕЄСТРАЦІЯ ЗА ЛІНКОМ https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeQWRop7XoU9bYlgA9TPBaD-pNdmDTqo40M04YlN-9jBXk5WA/viewform 

Спікери/ки:

Костянтин Батозський, політолог, директор Агентства розвитку Приазовʼя

Микола Виговський, громадський діяч

Ганна Гопко, голова правління Мережі захисту національних інтересів «АНТС», Міжнародний центр української перемоги (ICUV)

Ігор Коліушко, голова правління Центру політико-правових реформ

Модераторка: Олександра Романцова, виконавча директорка Центру громадянських свобод

Захід проводить Громадянська мережа ОПОРА в рамках проєкту «Маніфест сталого миру – стратегічний підхід» за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Правозахисний клуб – це інтелектуальний майданчик для обговорення актуальних викликів прав людини. Ми ретельно обираємо тему кожного клубу та запрошуємо спікерів із різними поглядами. Нам важливо створити атмосферу виваженої та глибокої дискусії, якої так не вистачає нашому суспільству.