Всеукраїнська громадська організація «Громадянська мережа «ОПОРА» в рамках реалізації проєкту «Забезпечення невідворотності покарання та запобігання порушенням у сфері політичного фінансування» за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) та британської допомоги від уряду Великої Британії оголошує відкритий тендер на закупівлю послуг з проведення соціологічного дослідження. 

До участі в тендері запрошуються соціологічні, дослідницькі компанії/агенції України, які мають позитивний досвід проведення соціологічних досліджень. 

Соціологічне дослідження ОПОРИ має на меті визначити рівень залученості громадян до фінансування політичних партій та виборчих кампаній, а також виявити актуальні проблеми з протидією порушенням правил політичного фінансування та притягненням до юридичної відповідальності за відповідні правопорушення.

Соціологічне дослідження повинне містити такі складники:

  • Соціологічне опитування. Тип: омнібус (національне репрезентативне опитування). Респонденти: громадяни України віком від 18 років. Кількість запитань: 8;
  • Соціологічне опитування. Тип: глибинні інтерв’ю. Респонденти: представники Національного антикорупційного бюро України, Національного банку України, Національного агентства з питань запобігання корупції, Національної поліції України та Центральної виборчої комісії, громадської організації, що працює у сфері викривання корупції, експерти у сфері політичних фінансів. Кількість інтерв’юерів: 15;
  • Соціологічне опитування. Тип: фокус-групове дослідження. Респонденти: представники політичних партій та їх місцевих організацій (2 фокус-групи з представниками місцевих організацій партій та 1 фокус-група з представниками національних політичних партій). Кількість фокус-груп: 3.

Запитувані послуги:

  • узгодження із Замовником питань для омнібуса, фокус-груп та глибинних інтерв’ю;
  • узгодження із Замовником критеріїв для рекрутингу респондентів в межах глибинних інтерв’ю та фокус-груп;
  • рекрутинг респондентів для участі в дослідженні;
  • проведення та запис аудіо фокус-групових досліджень та їх транскрибування;
  • проведення та запис аудіо глибинних інтерв’ю з подальшим транскрибуванням відповідей на питання анкети;
  • підготовка консолідованого аналітичного звіту, що покаже результати в розрізі кожного окремого типу дослідження та узагальнені результати всього дослідження.

За результатами проведення досліджень організація має намір розробити рекомендації щодо змін законодавства у сфері притягнення до юридичної відповідальності за порушення правил політичного фінансування та звітування, а також розробити навчальну програму для Національної поліції України щодо розслідування правопорушень.

Участь у тендері можуть брати юридичні особи та фізичні особи-підприємці (ФОП) - неплатники ПДВ.

Кінцевий термін подання заявок  – 15  березня 2024 року.

Для участі в тендері необхідно надати заявку, що має містити:

  • інформацію про заявника, контактні дані, реєстраційні документи (копію  Витягу з Єдиного державного  реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, актуального на дату проведення тендеру; свідоцтва/витягу про сплату єдиного податку чи іншого податку відповідно до чинного податкового законодавства; документ, що підтверджує повноваження підписанта);
  • опис реалізованих аналогічних ініціатив, посилання на проведені дослідження;
  • цінову пропозицію для кожного з етапів соціологічного дослідження (без ПДВ).

Термін проведення польового етапу соціологічного дослідження: березень - травень 2024  року.

Позитивний досвід  проведення соціологічних опитувань та досліджень є визначальною вимогою. Визначення переможця тендеру буде відбуватись за критеріями вартості пропозиції та запропонованого заявником підходу до дослідження вищезазначених тем.

Пропозиції повинні бути надіслані на електронну скриньку ОПОРИ [email protected] (тема листа: “Тендер соціологічне дослідження – політичні фінанси”) та містити інформацію щодо запропонованої  вартості надання послуг відповідно до змісту технічного опису.

ОПОРА лишає за собою право обрати окремих виконавців для різних складових дослідження.

Учасники тендеру отримають e-mail із результатами тендерного конкурсу не пізніше 20 березня 2024 року.

Контактні дані:

Email: [email protected]

Адреса: м. Київ, вул. Грушевського 34а, офіс 93