23 та 24 квітня пройшли висунення кандидатів на пост міського голови міста Суми. ОПОРІ стало відомо про висуванів від Партії регіонів, «Батьківщини» та депутатської групи «ЄС: європейська Сумщина».

23 квітня відбулася конференція Сумської міської організації Партії регіонів, на якій підтримали кандидатуру Олексія Мовчана, що донедавна був секретарем Сумської міської ради, а також є головою міської організації партії. Кандидат у мери розповів основні пріоритети передвиборної програми, в якій обіцяє продовжити починання колишнього голови Сумської обласної державної адміністрації Юрія Чмиря: «Я би в жодному разі не дав закрити Кадетський корпус, «Барсу», всебічно б підтримав розвиток спорту і всі програми, направлені на здоровий спосіб життя». Також під час конференції керівник обласного передвиборного штабу Михайла Добкіна Ігор Перепека вручив Олексію Мовчану посвідчення довіреної особи цього кандидата в Президенти.

Під час партійної конференції Сумської міської організації партії «Батьківщина», яка пройшла 24 квітня, відбулося висунення Олександра Лисенка, який нині виконує обов’язки мера і є секретарем міськради, кандидатом на посаду міського голови. У своєму виступі Олександр Лисенко наголосив, що «чесні люди мають прийти до влади», розповів про те, що його підтримує Майдан і самооборона, з якими вони від грудня 2013 роду боролися проти «репресивної машини» Віктора Януковича. Крім цього лунала критика на адресу колишнього мера Геннадія  Мінаєва.

24 квітня у приміщенні прес-центру Sumynews депутатська група «ЄС: європейська Сумщина» (колишня «Рідне місто») в особі колишнього мера Геннадія Мінаєва представляла свого кандидата на пост міського голови – Анатолія Жука. Геннадій Мінаєв пообіцяв бути у виборчій кампанії Анатолія Жука не просто довіреною особою, а «тінню батька Гамлета». Дві третини часу говорив і відповідав на більшість питань колишній міський голова. Мова йшла про революцію, яка «відбулася, але не перемогла», про ситуацію в країні та місті, а також лунала критика на адресу «Батьківщини» і особисто Олександра Лисенка.
 
За коментарями звертайтесь:
Олександр Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.