Недригайлівська районна виборча комісія вирішила не вилучати бюлетені, у яких була виявлена помилка. Голосування продовжується, а чи буде визнано його результати – буде вирішено пізніше.

Голова Недригайлівської районної виборчої комісії Олександр Тихонов повідомив ОПОРІ, що комісія прийняла рішення не припиняти голосування в Недригайлівську районну раду навіть незважаючи на те, що в бюлетенях була виявлена помилка. Члени комісії назвали помилку технічною і стверджують, що вона не вплине на результати волевиявлення.

Також голова комісії повідомив, що вони вирішили остаточне рішення про те, чи відбулися вибори в Недригайлівську районну раду, прийняти після того, як дільничні комісії порахують бюлетені. Тому, незважаючи на те, що голосування триває, чи будуть визнані його результати лишається невідомим.

Нагадаємо, помилку в бюлетені на виборах в Недригайлівську районну раду виявив звичайний виборець під час голосування. Там кандидат від Народно-демократичної партії Валентина Олійник була записана кандидатом від партії «УКРОП».

ОПОРА відстежує дану ситуацію.

 

За коментарями звертайтеся:
Ірина Стегній,
прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+380663055190,[email protected]
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.