Чемеровецька ТВК звернулась до правоохоронних органів і СБУ із заявою про фальшування документів місцевою організацією партії «Опозиційний блок».

1 жовтня Чемеровецька районна виборча комісія відмовила у реєстрації кандидатам від місцевої організації партії «Опозиційний блок», оскільки, як запевняють у ТВК, партійці не повідомили їх про проведення зборів. Для оскарження цього рішення представники партії звернулися до Хмельницького окружного адміністративного суду, надавши у судову інстанцію довідку про перелік прийнятих комісією документів, де вказано і  повідомлення про збори. Крім того, розповідає голова ТВК Олексій Марків, на засідання суду партійці привели двох свідків, які говорили, що представники партійної організації принесли повідомлення, але комісія його не прийняла.

6 жовтня адміністративний суд зобов’язав ТВК прийняти документи для реєстрації кандидатів від Чемеровецької міської організації партії «Опозиційний блок». Однак голова ТВК з судовою постановою не погоджується. За його словами, надана партійцями довідка сфальшована, тож суд ввели в оману. 

7 жовтня, повідомляє кореспондентка «Точки ОПОРИ», комісія звернулась до правоохоронних органів і СБУ із заявою про фальшування документів та подала позов до Вінницького апеляційного адміністративного суду. Розгляд справи заплановано на 10 жовтня.

 
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.