Лише з четвертої спроби 19 вересня Юр’ївська селищна виборча комісія Юр’ївського району Дніпропетровської області змогла провести перше засідання. До цього члени комісії ігнорували засідання ТВК.

Відповідно до статті 20 Закону України «Про місцеві вибори», повноваження територіальної виборчої комісії у новосформованому складі починаються з моменту складення присяги більшістю від складу територіальної виборчої комісії, визначеного при формуванні її складу, на засіданні цієї комісії. Таке засідання скликається головою територіальної виборчої комісії і проводиться не пізніш як на другий день після дня прийняття рішення про формування її складу.

Перше засідання Юр’ївської селищної виборчої комісії було призначено на 9:00 17 вересня, однак у визначений час на засідання з’явилися лише 6 з 18 призначених членів комісії. При цьому, як зазначила голова ТВК Ольга Касянчук, про час та місце проведення усі члени комісії були повідомлені завчасно. Засідання було перенесено на 18 вересня, про нього повідомили усіх представників комісії, однак присутні були лише 7 з 18 членів.

На засідання комісії не з’явились члени комісії від політичних сил: «Блок Петра Порошенка «Солідарність», «Опозиційний блок», «Соціалістична партія України», «Громадський рух «Народний контроль», Народна Партія, Республіканська партія України, Всеукраїнське об’єднання «Громада».

Засідання, призначене на 10:00 19 вересня, також не відбулось через відсутність більшості членів комісії.

Лише о 14:00 19 вересня під час засідання Юр’ївської селищної комісії усі її 18 членів прийняли присягу, і ТВК набула повноважень.

Dnipropetrovsk obl 18.09.2017 Zasidannya SVK Yuryivka

Як повідомив голова Юр’ївської районної виборчої комісії Петро Брьохов, голова Юр’ївської районної організації Республіканської партії України Володимир Довбиш подав до Дніпропетровського окружного адміністративного суду позов щодо визнання протиправним та скасування Постанови Юр'ївської районної виборчої комісії Дніпропетровської області від 14.09.2017 № 1 «Про формування складу Юр’ївської селищної виборчої комісії».

У своєму позові Володимир Довбиш посилається на те, що Юр’ївська районна виборча комісія, яка утворила Юр’ївську ТВК, визначила керівні посади з порушенням, не провівши жеребкування. Позовні вимоги він обґрунтовує «Порядком жеребкування щодо участі організацій політичних партій, виборчих блоків організацій політичних партій у формуванні територіальних виборчих комісій з виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад, сільських селищних, міських голів та розподілі керівних посад у цих комісіях» (затверджений постановою Центральної виборчої комісії від 26 грудня 2005 року № 272). Розподіл керівних посад у територіальній виборчій комісії, за цими правилами повинен здійснюватися шляхом жеребкування.

Порядок жеребкування, затверджений Постановою № 272, був прийтятий відповідно до положень Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", який втратив чинність, тому на сьогодні не може застосовуватися. Юр’ївська районна виборча комісія подала заперечення на позов, в якому зазначeно, що позивач при оскарженні керувався нечинним актом.

Розгляд позову призначений на 9:00 21 вересня 2017 року.

Відповідно до частин 14, 15 статті 22 ЗУ «Про місцеві вибори» виборчі комісії одночасно з формуванням складу територіальної виборчої комісії призначають голову, заступника голови, секретаря такої виборчої комісії. Голова, заступник голови та секретар територіальної виборчої комісії мають призначатися від різних суб’єктів подання.

Веб-сайтФейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.