3 червня, Центральна виборча комісія прийняла рішення про заміну двох членів ОВК №206 та зареєструвала кандидатами в депутати в одномандатному виборчому окрузі трьох самовисуванців.

ЦВК достроково припинила повноваження Тетяни Артеменко (Інтернет Партія України) та Володимира Торхова (політична партія «Нова Політика»).  Натомість, новопризначеними членами комісії від цих політичних партій є відповідно Седько Тетяна Степанівна та Щербатенко Олександр Ілліч. За даними ОПОРИ, жоден з новопризначених членів ОВК  № 206 не має попереднього досвіду роботи у виборчих комісіях територіального або окружного рівня, однак Олександр Щербатенко був зареєстрований довіреною особою кандидата в народні депутати у 206 виборчому окрузі Прохорського Олександра Леонідовича (партія «За права людини») на парламентських виборах 2012 року. 

Окрім того, ЦВК прийняла постанову про реєстрацію трьох кандидатів-самовисуванців у 206 виборчому окрузі. Своє бажання балотуватися виявили Савченко Ірина Миколаївна 1968 року народження, Скварський Олег Віталійович 1966 року народження та Сокол Марія Юріївна 1981 року народження.

Нагадаємо, відповідно до календарного плану, затвердженого ЦВК, висування кандидатів від партій триває до 6 червня, а крайній термін подання документів для реєстрації кандидатів у народні депутати спливає 16 червня.

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради 2016 року, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.