Станом на 7 жовтня наймасовішим типом порушенням з боку кандидатів у нардепи на Прикарпатті є порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, - зауважив на прес-конференції 7 жовтня координатор ОПОРИ в Івано-Франківській області.

Заборону на розміщення агітаційних матеріалів у громадському транспорті порушив Сергій Палійчук, кандидат у 83-му виборчому окрузі (центр - Івано-Франківськ) від Радикальної Партії Олега Ляшка.

Від імені Юрія Романюка, кандидата самовисуванця в окрузі № 88 розміщено низку білбордів з ознаками політичної реклами, на яких не лише відсутні вихідні дані, але й марковані вони, як соціальний проект, хоча ч.8 статті 74 Закону України “Про вибори народних депутатів України” забороняє під час виборчого процесу використання у соціальній рекламі прізвищ чи портретів кандидатів у депутати.

Спостерігачі ОПОРИ фіксували також відсутність усіх необхідних даних на друкованих агітаційних матеріалах. У 83-му виборчому окрузі (центр - Івано-Франківськ) зафіксовано поширення агітаційних матеріалів без вихідних даних від імені кандидата від ВО «Свобода» "айдарівця" Андрія Грималюка і кандидата від ВО “Батьківщина” Руслана Терешка.

В окрузі №88 (центр - Коломия) зафіксовані матеріали з ознаками агітації, які не містять вихідних даних від імені кандидата від Народного фронту Юрія Тимошенка та кандидата від ВО “Батьківщина” Петра Книшука. У 89-му виборчому окрузі (центр - Снятин) агітаційні матеріали без вихідних даних зафіксовано від самовисуванця Миколи Дроняка.

Раніше кандидати Юрій Романюк, Андрій Грималюк та Юрій Тимошенко вже фігурували в матеріалі ОПОРИ про фальстарт виборів на Прикарпатті.

Фото-підтвердження фактів порушення правил ведення агітації

 07 10 Frankivsk8 07 10 Frankivsk3

07 10 Frankivsk2 07 10 Frankivsk5

 07 10 Frankivsk9 07 10 Frankivsk

 

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
Website:http://oporaua.org/                                                                                                                         
Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora                                            
Twitter:https://twitter.com/opora (@opora)