У січні дітям-сиротам Мелітополя за кошти держбюджету видали квартири. Голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль зазначив, що цей проект здійснений за ініціативи Президента України. Однак подальша перевірка фактів виявила, відповідне рішення започатковане Верховною Радою України.

15 січня представники влади Запорізької області передали у власність дітей-сиріт Мелітополя 8 квартир. Про це йдеться у новині на офіційному сайті Мелітопольської міської ради. Зокрема зазначається: «Костянтин Бриль окреслив, що з ініціативи Президента України в минулому році на закупівлю квартир для дітей-сиріт було виділено 18,7 мільйона гривень. У цьому році на цю соціально важливу мету передбачається рекордна сума в 41 мільйон гривень».

news 28 01 2019 Zp skrin z saytu Melitopolskoyu miskradu

19 червня 2018 року за повідомленням на сайті Запорізької обласної державної адміністрації  згаданий вище проект реалізується за кошти Державного бюджету України.

news 28 01 2019 Zp skrin z saytu Zaporizkoyu obldergadministraciyu

В новині за 2 серпня 2017 року на цьому ж порталі із посиланням на слова заступника голови Запорізької облдержадміністрації Едуарда Гугніна зазначається, що у рамках реформування системи інституційного догляду та виховання дітей Верховною Радою України прийнято рішення про виділення з державного бюджету коштів на будівництво, капітальний ремонт, реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, будівництво чи придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

«Відповідну постанову №877 від 15 листопада 2017 року розміщено на сайті Верховної Ради України. Відтак заява Костянтина Бриля може розглядатися як непряма агітація за незареєстрованого кандидата.  З огляду на це, Громадянська мережа ОПОРА звертає увагу посадових осіб органів влади всіх рівнів на необхідність неухильного дотримання вимог чинного законодавства та міжнародних стандартів під час виборів. У Міжнародному кодексі поведінки державних посадових осіб, ухваленому Генеральною Асамблеєю ООН у 1996 році, вказується на особливість участі державних службовців у політичному процесі. Ця активність має здійснюватися відповідно до законів та адміністративних положень таким чином, щоб не підірвати віру громадськості в неупередженому виконанні ними своїх функцій і обов’язків», - зазначає обласна координаторка спостереження ОПОРИ за виборами у Запорізькій області.

 

Веб-сайт| Фейсбук| Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)

(#вибори19; #elect_ua; #opora; #опора)