Спостерігачі ОПОРИ виявили в місті Кривому Розі облиті фарбою борди потенційного кандидата в Президенти України Олександра Шевченка.

18 січня 2019 року в місті Кривому Розі спостерігачі ОПОРИ помітили два зіпсовані борди майбутнього кандидата в президенти України Олександра Шевченка. Один з бордів розташований поблизу зупинки громадського транспорту «шахта Артем 1» (Саксаганський р-н) , другий – по вул. Олександра Васякіна (Металургійний р-н). Обидва борди пошкоджені червоною та зеленою фарбами.

news Dnipro 22.12.18 Shevchwnko1

news Dnipro 22.12.18 Shevchwnko2

Для роз’яснення ситуації спостерігачка ОПОРИ звернулась до голови міського осередку партії «Українське об'єднання патріотів – УКРОП» Миколи Колесника. В телефонній розмові він повідомив, що більшість розміщених бордів (18 штук) зіпсовано, але деякі вже встигли замінити. Щодо звернення до поліції Микола Колесник зазначив, що цим питання наразі займається юридичний відділ штабу.

Також, він заявив, що з моменту розміщення рекламних бордів до власників рекламних площ надходили погрози з боку правоохоронців і вимоги зняти плакати або заклеїти на них слово «порох».

Нагадаємо, партія Українське об'єднання патріотів - УКРОП висунула Олександра Шевченка кандидатом у Президенти України, а 17 січня він подав документи до ЦВК.

Координатор громадського спостереження в Дніпропетровській області зауважив:

«З моменту початку виборчого процесу, це перший зафіксований випадок в Дніпропетровській області  використання брудних технологій. Хоча на стадії дочасної агітації в 2018 році сірі технології вже використовувались».

Відповідно до ч. 1 ст. 57 Закону України «Про вибори Президента України», передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів.

 

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)