Протягом 16-17 січня спостерігачі ОПОРИ склали заяви до поліції про розміщення білбордів з агітацією кандидатів в чотирьох містах області – Полтаві, Кременчуці, Миргороді та Лохвиці, котрі містять ознаки порушення Закону України «Про вибори Президента».

Розміщення білбордів зафіксовано з агітацією за трьох кандидатів на посаду Президента – Анатолія Гриценка, Сергія Капліна та Андрія Садового.

Загалом зафіксовано 11 випадків розміщення агітаційної продукції з ознаками порушенням виборчого законодавства. Відносно усіх випадків складені заяви до поліції.

18 01 bilbord grytsenka poltava

18 01 bilbord sadovyj poltava

18 01 bilbord grytsenko kremenchuk1

18 01 bilbord kaplin myrgorod

18 01 bilbord sadovyj myrgorod

18 01 bilbord grytsenka lohvytsya

Згідно з частиною 16 статті 64 Закону України «Про вибори Президента» забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів.

«Агітаційна продукція, яка не містить вихідних даних, прямо порушує виборче законодавство. Чи є в даному випадку порушення та хто саме відповідальний за це – замовник чи рекламодавець, будуть з’ясовувати правоохоронні органи»,  – зазначив координатор ОПОРИ в Полтавській області.

Нагадаємо, раніше на Полтавщині зовнішню агітацію «Опозиційного блоку» закидали фарбою.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

 Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)