Невідомі зіпсували фарбою білборди та сітілайти з зображеннями шести політичних сил, які розміщені в різних районах Миколаєва. Дані факти зафіксували  спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

21 21 NF bord21 12 Myraev bord

Так, зіпсовані рекламні щити з зображеннями лідера партії «Основа» Сергія Тарути, лідера партії «Наші» Євгенія Мураєва, співголови партії «Опозиційний блок» Олександра Вілкула, лідера «Народного фронту» Арсенія Яценюка, лідера «Об’єднання «Самопоміч» Андрія Садового та Юрія Бойка («Опозиційна платформа «За життя»).

21 12 Bojko bord21 12 SadovuJ bord

За словами речниці Головного управління Нацполіції в Миколаївській області  Олени Бережної, такі правопорушення можуть кваліфікуватися за ознаками ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення − «Дрібне хуліганство», санкція якої передбачає накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.  У Миколаєві заяв з приводу псування політичних білбордів до поліції поки не надходило.

21 12 Taryta sitilajt21 12 Vilkyl bord

«Якщо псування білбордів із зображеннями політичних сил відбуватиметься під час виборчої кампанії, це можна вважати перешкоджанням діяльності кандидата», − наголошує координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами в Миколаївській області.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

 Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)