Серед 86 голів районних державних адміністрацій Харківщини та їх заступників 49 є партійними. 47 з них - члени партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», а 2 мають членство в партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина».

Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала партійну приналежність керівного складу 27 районних державних адміністрацій Харківської області. Для отримання офіційної інформації спостерігачі звернулись до РДА з інформаційними запитами.

Згідно з отриманими офіційними даними, серед 26 чинних голів РДА, 18 є членами партії «БПП «Солідарність», ще троє не входять до жодної партії, партійність п’яти не встановлена.

06.12.2018 Kharkiv partiynist goliv RDA

12 перших заступників голів також представляють партію «БПП «Солідарність». Інші 8 - позапартійні. Партійність 3 осіб не вдалось встановити.

Майже половина заступників голів РДА також є членами партії «БПП «Солідарність» - 17. Ще 2 особи мають членство в партії «ВО «Батьківщина». 16 заступників не входять до жодної партії. Приналежність 2 осіб до партій не встановлена.

Як зауважує координатор спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Харківській області,  «приналежність посадовців РДА до політичних партій потенційно становить ризик для політичної незаангажованості представників влади у ході виборчої кампанії з виборів Президента».

Громадянська мережа ОПОРА закликає політичні партії відмовитися від використання в передвиборчих цілях доступних їм важелів впливу на діяльність органів публічної адміністрації та їх керівництво

 

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)