У селі Гоголівка Веселівського району 29 жовтня у сусідній кімнаті поряд з дільницею №230101 чинна голова Гоголівської сільської ради Людмила Петрів працює разом з членами ДВК. Про це з місця події повідомляє спостерігач ОПОРИ.

За словами голови ДВК, голову сільради запросили для того, аби вона допомогла їм з набором тексту на комп’ютері.

«Я запрошена сільською виборчою комісією. На першому засіданні вони надали мені право бути присутньою на їх засіданні», - говорить Людмила Петрів.

Варто зазначити, що Людмила Петрів не є кандидатом на виборах у Чкаловську ОТГ.

Згідно з частиною 9 статті 27 Закону України “Про місцеві вибори” інші особи можуть бути присутніми на засіданні комісії тільки з дозволу або на запрошення цієї комісії відповідно до прийнятого нею рішення. Перебування інших осіб на виборчій дільниці під час проведення голосування, а також на засіданні комісії під час підрахунку голосів та встановлення результатів голосування не дозволяється.

Відповідно до частини 4 статті 157 Кримінального кодексу України втручання службової особи з використанням службового становища у здійснення виборчою комісією чи комісією з референдуму їх повноважень, установлених законом, вчинене шляхом незаконної вимоги чи вказівки з метою вплинути на рішення виборчої комісії чи комісії з референдуму, - карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років.

Нагадаємо, вибори відбуваються в 10 ОТГ Запорізької області (Підгірненська, Новоуспенівська, Чкаловська, Петро-Михайлівська, Воздвижівська, Плодородненська, Приазовська, Кирилівська, Якимівська, Новобогданівська).

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

 

Веб-сайт|Фейсбук |Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)